Samsung start uitrol Android 7.0 update Galaxy A5 (2016) – in Rusland, voor nu

Netjes volgens het voorspelde schema start Samsung vandaag de uitrol van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy A5 (2016). Gebruik(st)ers in Rusland hebben de primeur.

Volgens een eerder opgedoken schema zou de uitrol van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy A5 (2016) in mei van start gaan. En inderdaad, in Rusland blijkt dit nu het geval, aldus meldingen via het XDA forum.

Aldaar rolt firmwareversie XXU4CQDK uit naar het toestel, met aan boord niet alleen de security patch van aprildie is hier ook beschikbaar op de A5 (2016) – maar ook een complete Android 7.0 Nougat met vernieuwde interface.

De update brengt in feite maar weinig verrassingen. De interface is van het type zoals we deze inmiddels ook kennen van andere toestellen met Android 7.0, zoals de Galaxy S6. Dat betekent onder meer een nieuw design voor de interface zelf – apps inclusief – en, onder meer, vernieuwde notificaties. Een Always On Display is niet van de partij.

De update is op dit moment alleen beschikbaar in Rusland. Samsung kennende is dit dan ook in feite de proefkonijnversie van de nieuwe software voor de Galaxy A5 (2016). Het zal even duren voor de update zich over de hele verdere wereld verspreid – vermoedelijk nadat een eerste ronde bugfixes op basis van de huidige uitrol afgerond is.

Wanneer we de update in Nederland kunnen verwachten is op basis van de gebeurtenissen van vandaag verder niet te voorspellen.

(via)

Beste Galaxy A5 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. JPTH zegt

    Gisteravond de update naar Android 7 gedownload en geïnstalleerd, op mijn Galaxy A5 2016 bij provider Telfort.
    Draai voorals nog goed.

Praat mee