Details van Samsug’s security patch van april gepubliceerd

Één april is alweer even geweest, en dus kan Samsung in alle ernst alle details publiceren van de security patch van de maand april.

samsung-update-februari-security-patch-details Details van Samsug's security patch van april gepubliceerd

Zoals gebruikelijk is het op haar eigen blog dat Samsung de nieuwe informatie vrijgeeft over de beveiligingspatch van de maand april. Van de hand van Google komt de oplossing voor 49 common vulnerabilities and exposures – CVE’s voor intimi – van het Android besturingssysteem zelf.

Voor haar eigen interface, apps en software voegde Samsung nog 16 fixes toe, die onder meer zwakke plekken in haar camera app dicht, evenals de ongewenste toegang tot log-files die aangemaakt worden tijdens het opstarten van een aantal Galaxy apparaten na een onverwachte crash.

Zoals gebruikelijk zal het wel een aantal weken gaan duren voor de april patch daadwerkelijk op Nederlandse Galaxy smartphones en tablets verschijnt. De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zitten al even te wachten op een nieuwe security patch – sinds de update naar Android Nougat verscheen er geen meer – en de verschillende Galaxy S6-modellen zitten zelfs nog middenin hun Nougat update-proces.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. zegt

    Mijn unbranded S6 zit nog steeds op januari beveiligingspatch. Ene kant begrijpelijk dat ze willen combineren met Nougat upgrade maar als dat te lang blijkt te duren dan moeten ze de beveiligingsupdates gewoon doen.
    Ik kan niet anders zeggen dat ik teleurgesteld ben in de onregelmatige updates van Samsung. Wie wat beloofd moet wel zijn beloftes nakomen vind ik, anders moet je die beloftes niet doen.

Praat mee