Update Android 7.0 Nougat op de Nederlandse Galaxy S6 (Edge) – 17 mei: unbranded S6 + S6 Edge

Kijk aan, vandaag is de uitrol gestart van de update naar Android 7.0 Nougat voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De primeur is voor de branded toestellen van Vodafone (toestellen die bij Vodafone gekocht zijn). Update 12 april: ook voor T-Mobile's S6 en S6 Edge staat de update nu klaar (dank, Jeroen). Update 16 mei: nu begint dan ook eindelijk de unbranded Galaxy S6 aan de Nougat update – en (17 mei) voor de Galaxy S6 Edge (dank, Yonah).

Yep, het is Android 7.0 Nougat op de Galaxy S6

Hoewel wij wat sceptisch waren toen onlangs bleek dat de uitrol van de update voor de Galaxy S6 begin maart zou starten, blijkt dit nu toch te kloppen. Op dit moment rolt voor Vodafone's branded Galaxy S6 en S6 Edge een update uit met aan boord firmwareversie G920FXXU5EQBG – voor T-Mobile's toestellen is dit G920FXXU5EQB3. Update: voor de unbranded S6 en S6 Edge wordt firmwareversie G920FXXU5EQE8 nu (16 & 17 mei) uitgerold, in een pakket van ruim 1138 MB, nota bene inclusief mei security patch (dank, Brendan).

De update brengt niet alleen een recentere security patch, maar natuurlijk vooral de complete sprong naar Android Nougat, inclusief alle bijbehorende verbeteringen, vernieuwingen en/of veranderingen.

Zoals we onlangs al konden zien in de vernieuwde handleiding van de Galaxy S6 met Nougat, brengt Android 7.0 onder meer een behoorlijk vernieuwde interface naar het toestel. Onder meer de vormgeving, het notificatiescherm, de multi-window feature en de camera interface werden opgefrist.

Geheel nieuwe op de Galaxy S6 (Edge) met Nougat is onder meer de functie Filter blauw licht, die je in het menu Display vindt, of tussen de snelkoppelingen op het notificatiescherm. Je kunt helaas geen schermresolutie kiezen, maar eerlijk is eerlijk: heel groot is besparing die daarmee te behalen is op de Galaxy S7 nu ook weer niet.

Als de update zich aandient op jouw Galaxy S6 (Edge) is het raadzaam om te checken of je voldoende vrije ruimte hebt om het 1,3 GB grote pakket te downloaden, uit te pakken, en te installeren (al gebeurt dit alles natuurlijk volautatisch). Met 3 GB vrije ruimte kan de update probleemloos worden uitgevoerd. Check eventueel ook: meer tips om je Galaxy op de Nougat update voor te bereiden.

Heb jij ook een Galaxy S6 (Edge)? Laat ons weten hoe de update bij jouw verloopt, danwel verlopen is. Kreeg je nog geen automatische melding dat de update klaar staat, check dan zelf via Instellingen -> Toestel-info -> Updates handmatig downloaden.

Nu (17 mei) is de Nougat update beschikbaar op alle Galaxy S6 en S6 Edge modellen in Nederland. Zoals altijd valt niet te voorspellen wanneer de update beschikbaar zal zijn voor de S6 Edge Plus, maar hopelijk laat deze nu niet lang meer op zich wachten.

Lees de reacties (116)

  • En kpn dan wanneer is die aan de beurt dan ?

    Me s7 edge heeft inmiddels de update nu me s6 edge nog

    Alleen de vraag is wanneer komt het ?

    Ik heb tot opheden nog geen update

    • KPN verkoopt 'unbranded' toestellen, dus je krijgt de update zodra 'ie voor deze toestelversies beschikbaar is (maar het is niet te voorspellen wanneer dat gebeurt).

      • Er staat in het bericht dat het mischien een week kan duuren maar ook wel maand

        Ik ga er van uit dat het een maand of langer is dan maak ik me zelf niet blij met een dood vogeltje XD

        Waarom vodafone eerst ?

        Waarom stront voor op ?

        Hopen dat de update er snel is voor de s6 edge

  • Ik heb en zojuist erop gezet.
    Helaas zit, (zover ik kan zien) de functie dat het scherm van 2560 × 1440 naar 1080 of 720p. Er niet tussen, dat is dan wel weer een domper.

  • Zojuist dus de update naar nougat gehad op mijn edge6..update verliep vlekkeloos en alle op mijn toestel aanwezige apps en foto's maar ook de instellingen waren na de update gewoon aanwezig..moet wel zeggen dat het even wennen zal worden met die nieuwe layout en nog wat items maar dat komt wel goed..wat me in deze korte tijd wel is opgevallen is dat het toestel beduidend sneller geworden is wat natuurlijk een plus punt is..kan hem dus tot nu toe aanbevelen om te instaleren

  • Ik heb een branded Vodafone S6 edge plus. Mijn laatste software update is van september 2016. Ik heb het idee dat er geen enkele update meer gedownload kan worden, ook niet handmatig. Klopt dit en zo ja, wat kan ik er aan doen?

    • De S6 Edge+ van Vodafone is inderdaad sinds toen niet meer geupdate. Dat ligt niet aan jouw toestel, maar (zo lijkt het) aan Vodafone. De unbranded versie heeft een paar weken geleden nog de januari patch gehad.

        • Normaal gesproken wel, ja, dat is uiteindelijk vaak toch het handigst. Ook Vodafone zal uiteindelijk wel weer een nieuwe patch uitrollen, of direct de Nougat update.

          Je kunt andere firmwares op je toestel gaan installeren, maar dan moet je wel weten wat je doet (en je hebt de kans dat je daarna iedere verdere update ook handmatig moet installeren).

1 2 3 13