Samsung’s Turkse VP noemt (mogelijke) datum Nougat update Galaxy S6, andere toestellen

In Turkije heeft Samsung’s lokale vice president een lijst met de planning voor de Nougat update voor onder meer de Galaxy S6-serie de wereld ingeslingerd. Hoewel de genoemde data alleen gelden voor Turkije, is het overzicht ook elders interessant – al lijkt een korrel zout geboden.

galaxy-s6-android-nougat-update-wanneer Samsung's Turkse VP noemt (mogelijke) datum Nougat update Galaxy S6, andere toestellen

De Turkse Samsungchef Tansu Yegen heeft op Twitter een vrij uitgebreid overzicht gedeeld met de planning voor de update naar Android 7.0 Nougat voor verschillende Galaxy smartphones. Onder meer zien we dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge Plus de update moeten krijgen in de derde week van februari – deze week, dus, zo laat een snelle blik op de kalender zien. Voor de plus-loze Galaxy S6 Edge zou de Nougat update dan volgende week op het programma staan.

Gezien de staat van de Nougat update voor de Galaxy S7 (Edge), lijkt het ons sterk dat Samsung inderdaad nu al begint met de uitrol van dezelfde update voor de verschillende S6 modellen. Mocht Yegen gelijk hebben, dan heeft Turkije bovendien de primeur, aangezien de update echt nog nergens anders uitgerold is, of zelfs maar in beperkte mate gesignaleerd.

Al met al lijkt de getoonde planning dus rijkelijk optimistisch, ware het niet dat zijn ‘voorspelling’ voor de Turkse Nougat update voor de Galaxy S7 inmiddels wel juist bleek. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we de update ook voor de verschillende Galaxy S6 modellen binnen nu en – laten we schappelijk zijn – een paar weken Europa zien binnenrollen.

Mocht dit inderdaad gebeuren, dan kunnen we ook Yegen’s voorspelling voor de Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016) aan de agenda toevoegen. Die staan volgens hem in de planning voor mei, in juli gevolgd door Nougat update voor de Galaxy J serie – vermoedelijk de Galaxy J5 (2016) en J7 (2016). Overigens, wie toevallig een import-Note 5 uit Turkije heeft, kan dus mogelijk ook al binnenkort de Nougat update verwachten.

Zoals hierboven al gezegd: de genoemde data gelden voor gebruik(st)ers met een Turks toestel. Echter, als updates dáár beschikbaar zijn, dan zijn ze dit rond dezelfde periode ook elders in Europa, waar grotendeels dezelfde toestelversies verkocht worden.

Handig is, dat we vrij snel weten of de geschetste planning inderdaad ongeveer klopt. Mocht de komende weken nog géén Nougat op de Turkse Galaxy S6 beschikbaar zijn, dan weten we dat aanbevolen korrel zout terecht was.

(via)

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

 1. Vincent zegt

  Fake onzin nep nieuws bullshit

  Geloof er geen fuck van

  Eerst zien dan geloven

  Dan zouden jullie dus willen zeggen dat deze week de update nougut 7.0 of hoger voor de s7 (edge) komt en over 2 weken voor de s6 (edge) dikke onzin fake bericht dit

  De groeten

 2. Mk zegt

  Ik heb een Samsung s6 van de provider telfort. Ik heb de nieuwe update nog niet gekregen. Wanneer kan ik die verwachten?

Praat mee