Is dit de Samsung Hello, een concurrent voor Amazon’s Echo en Google Home?

Gebaseerd op informatie uit verschillende bronnen gaan wij er vanuit dat Samsung Hello mogelijk een op Tizen gebaseerde concurrent is voor Google Home en Amazon Echo, al is het onderstaande ietwat speculatief: we’re going out on a limb, zogezegd.

samsung-hello-design-patent-1 Is dit de Samsung Hello, een concurrent voor Amazon's Echo en Google Home?

Nog niet lang geleden ontdekten wij dat Samsung de merknaam Samsung Hello had laten vastleggen, met de intrigerende omschrijving (o.a.) ‘application software that provides personalized features and information based on user’s preferences in the fields of weather, music, entertainment, games, travel, science, health, contact, and social news via voice command and voice recognition.’  Hoewel we toen dachten dat het hier gaat om een snufje voor de aankomende Galaxy S8, is er een andere, net zo interessante mogelijkheid.

Het ontwerppatent Humanoid Robot – eind 2016 ingediend bij het European Union Intellectual Property Office (PDF), en recent gepubliceerd – toont een apparaat dat sterk lijkt op Samsung’s experimentele Otto robot, die bijna een jaar geleden al gedemonstreerd werd, en die onder meer uitgerust was met een camera.

Het ontwerppatent toont mogelijk de bijgeschaafde, gecommercialiseerde versie, die – zo vermoeden wij nu –  door het leven zou kunnen gaan onder de toepasselijke naam Samsung Hello. De omschrijving van de laatste past in ieder geval naadloos bij de functionaliteit van een dergelijke ‘robot’.

samsung-sm-r210-zauba-1024x160 Is dit de Samsung Hello, een concurrent voor Amazon's Echo en Google Home?

En dat is niet alles: als we toch puzzelstukjes bij elkaar aan het rapen zijn, dan is er ook nog het ongeïdentificeerde apparaat met modelcode SM-R210, die een tijd terug al opdook. Daarvan weten we dat het ding een camera heeft – net als Otto, en het apparaat in het gepatenteerde ontwerp.

En sinds hij eergisteren door de Wi-Fi Alliance werd gecertificeerd (PDF) is dus ook bekend dat hij een Wi-Fi verbinding heeft, en op Samsung’s Tizen OS draait. Samsung heeft nog geen apparaten in de productserie SM-R2xx. Het product behorend bij SM-R210 is dus nieuw, heeft een camera en een Wi-Fi verbinding, én draait op Tizen – net als Otto, of beter gezegd: een de commerciële versie van Otto, waarvan de functionaliteit goed past bij de omschrijving van Samsung Hello. Volg je ons nog?

samsung-sm-r210-wifi-tizen-cert-1024x633 Is dit de Samsung Hello, een concurrent voor Amazon's Echo en Google Home?

Is dit alles zeker? Is de Samsung Hello dus inderdaad de Zuid-Koreaanse tegenhanger van de Echo en Google Home? Ziet hij eruit als op de bovenstaande afbeeldingen? Nee, zeker is hier helemaal niks – we leggen alleen de beschikbare puzzelstukjes op een logische manier samen.

Mogelijk komen we meer te weten op 26 februari, als Samsung een persevenement houdt aan de vooravond van het Mobile World Congress – waar ook de Galaxy Tab S3 onthuld wordt – of pas later, bijvoorbeeld bij de introductie van de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee