Meer AI-merknamen: Samsung Hello – ook voor de Galaxy S8?

In de Europese Unie duikt een nieuwe aanvraag voor een merknaamregistratie op, die ook gerelateerd lijkt aan de kunstmatige intelligentie plannen van de Zuid-Koreanen: Samsung Hello. Mogelijk gaat het hier om nog een toepassing van de AI-software die verwacht wordt op de Galaxy S8 en Galaxy S8 PlusUpdate 16-2: inmiddels gaan we er vanuit dat Samsung Hello mogelijk géén S8-feature is, maar ook een heuse concurrent voor Google Home of Amazon Echo zou kunnen zijn.

samsung-hello-trademark-eu-1024x96 Meer AI-merknamen: Samsung Hello - ook voor de Galaxy S8?

Bij de European Intellectual Property Office is gisteren een aanvraag (PDF) ingediend voor de trademark ‘Samsung Hello’. Uit de aanvraag valt in ieder geval op te maken dat de term betrekken heeft op ‘software that enables users of computers and mobile devices to access, aggregate, organize and interact with content, information and images and topics of general interest to such users‘, en vooral ook ‘application software that provides personalized features and information based on user’s preferences in the fields of weather, music, entertainment, games, travel, science, health, contact, and social news via voice command and voice recognition.’

Vooral bij deze laatste stukjes omschrijving is natuurlijk snel de link te leggen met Samsung’s plannen voor een spraakgestuurde, kunstmatig intelligente assistent, zoals deze straks op de Galaxy S8 te vinden zal zijn. Samsung Hello is – afgaand op de bovenstaande omschrijving – mogelijk een toepassing van deze AI-technologie, die vooral bedoeld is om het dagelijks leven van de gebruik(st)er te begeleiden.

Uit meerdere bronnen bleek al eerder dat deze assistent zelf vermoedelijk onder de naam Bixby door het leven zal gaan. Ook gerelateerde diensten – Bixby Vision, Bixby Pay – dragen tenslotte deze naam. Hoe Hello precies in dit plaatje past zal uiteindelijk moeten blijken als Samsung de nieuwe Galaxy S8 en S8 Plus eind maart lanceert.

Wil jij van ons een herinnering ontvangen als de Galaxy S8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee