Oktober security patch bereikt Europese Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge (update: nu in NL, Vodafone, T-Mobile)

Voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge rolt momenteel een update met de oktober security patch uit in Europa – voor unbranded toestellen. Nederland volgt naar verwachting spoedig. Update 21-10: vanaf nu arriveert de oktober patch ook in Nederland. Vodafone’s branded S7 modellen bijten de spits af (dank, Henk!). Update 24-10: T-Mobile’s branded modellen ontvangen nu ook de update.

samsung-galaxy-s7-edge-update-oktober-security-patch

Op dit moment kunnen onder meer gebruik(st)ers met een Duitse unbranded Galaxy S7 en S7 Edge hun toestel al updaten naar de security patch van maand oktober. Deze komt in de vorm van firmwareversie XXS1BPJ1 – builddatum 5 oktober – naar de S7 modellen (T-Mobile: XXU1BPJ6), die het Android besturingssysteem zelf versietechnisch ongemoeid laat. Een blik in het Software-info scherm laat zien dat het Niv. Android-beveiligingspatch nu 1 oktober vermeldt.

De patch brengt 68 kleine en grotere fixes voor het besturingssysteem uit de hoge hoed van Google zelf. Samsung voegde hier nog 7 Galaxy-specifieke verbeteringen aan toe, al zijn deze niet allemaal specifiek bestemd voor de Galaxy S7 (Edge).

samsung-galaxy-s7-edge-update-oktober-security-patch-xxs1bpj1

Hoewel de update op dit moment in Nederland beperkt beschikbaar is (alleen op de branded S7 en S7 Edge van Vodafone en T-Mobile), gaan we er vanuit dat het niet lang zal duren voor de update ook op de unbranded S7 modellen arriveert. Heb jij de update al op jouw Galaxy S7 (Edge) geïnstalleerd? Laat het ons hieronder dan even weten!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Marcel zegt

  Damn! Unbranded heeft weer het nakijken 🙂

  Ik gok, net na het weekend. Vorige keer was dit ook zo, volgens mij.

  Ben benieuwd of ze de GearVR ‘bug’ oplossen. Die is accu aan het verbruiken terwijl ik helemaal niks van VR geïnstalleerd heb….. nu moet ik hem handmatig stoppen…. is niet zo heel erg, maar voor zo’n duur toestel minimaal wel erg knullig 😉

  • Evert zegt

   Marcel de GearVR bug was al opgelost door Samsung, dit werkte echter niet bij alle toestellen even goed…..Als dit probleem blijft moet je gewoon de Oculus app verwijderen van je toestel en daarna (indien gewenst) opnieuw installeren. Je hebt dan een schone up-to-date app waarmee de battery-drain verholpen moet zijn.

   • Marcel zegt

    Hoi Evert,

    Sorry ik bedoel GearVR app/process op de Galaxy S7 Edge. Als ik ga naar instellingen – applicaties – applicatiebeheer – Gear VR Services zie ik dat deze al 10 procent energie verbruikt heeft. Terwijl ik helemaal niks doe / gedaan heb met VR. Ik stop dan maar handmatig het proces want ik kan deze niet verwijderen nog opnieuw installeren….. 🙁

 2. AvP zegt

  (Vodafone, S7 edge) Ik krijg een error als ik de nieuwe update wil installeren, dat ik naar de winkel moet. Ik heb problemen sinds de laatste update, mijn telefoon wordt 1 per dag ergens rond een uur of 3 smiddags ontzettend heet en loopt dan volledig vast. De enige manier om dit op te lossen is een harde reset. En dat terwijl hij dan gewoon ligt te liggen, ik doe er nieteens iets mee. Enig idee waar dit vandaag komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *