Oktober security patch bereikt Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge (update 4-11)

Voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge rolt momenteel een update met de oktober security patch uit in Europa – voor unbranded toestellen. Nederland volgt naar verwachting spoedig. Update 21-10: vanaf nu arriveert de oktober patch ook in Nederland. Vodafone’s branded S7 modellen bijten de spits af (dank, Henk!). Update 4-11: voor de unbranded S7 én S7 Edge is de update nu dan ook beschikbaar (dank, iedereen die het meldde!)

samsung-galaxy-s7-edge-update-oktober-security-patch Oktober security patch bereikt Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge (update 4-11)

Op dit moment kunnen onder meer gebruik(st)ers met een Duitse unbranded Galaxy S7 en S7 Edge hun toestel al updaten naar de security patch van maand oktober. Deze komt in de vorm van firmwareversie XXS1BPJ1 – builddatum 5 oktober – naar de S7 modellen (T-Mobile: XXU1BPJ6, unbranded: XXU1BPJE), die het Android besturingssysteem zelf versietechnisch ongemoeid laat. Een blik in het Software-info scherm laat zien dat het Niv. Android-beveiligingspatch nu 1 oktober vermeldt.

De patch brengt 68 kleine en grotere fixes voor het besturingssysteem uit de hoge hoed van Google zelf. Samsung voegde hier nog 7 Galaxy-specifieke verbeteringen aan toe, al zijn deze niet allemaal specifiek bestemd voor de Galaxy S7 (Edge).

samsung-galaxy-s7-edge-update-oktober-security-patch-xxs1bpj1 Oktober security patch bereikt Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge (update 4-11)

Hoewel de update op dit moment in Nederland nog niet op alle S7 modellen beschikbaar is (alleen op de branded S7 en S7 Edge van Vodafone en T-Mobile, én de unbranded S7), gaan we er vanuit dat het niet lang zal duren voor de update ook op de unbranded S7 Edge arriveert. Heb jij de update al op jouw Galaxy S7 (Edge) geïnstalleerd? Laat het ons hieronder dan even weten!

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Marcel zegt

  Damn! Unbranded heeft weer het nakijken 🙂

  Ik gok, net na het weekend. Vorige keer was dit ook zo, volgens mij.

  Ben benieuwd of ze de GearVR ‘bug’ oplossen. Die is accu aan het verbruiken terwijl ik helemaal niks van VR geïnstalleerd heb….. nu moet ik hem handmatig stoppen…. is niet zo heel erg, maar voor zo’n duur toestel minimaal wel erg knullig 😉

  • Evert zegt

   Marcel de GearVR bug was al opgelost door Samsung, dit werkte echter niet bij alle toestellen even goed…..Als dit probleem blijft moet je gewoon de Oculus app verwijderen van je toestel en daarna (indien gewenst) opnieuw installeren. Je hebt dan een schone up-to-date app waarmee de battery-drain verholpen moet zijn.

   • Marcel zegt

    Hoi Evert,

    Sorry ik bedoel GearVR app/process op de Galaxy S7 Edge. Als ik ga naar instellingen – applicaties – applicatiebeheer – Gear VR Services zie ik dat deze al 10 procent energie verbruikt heeft. Terwijl ik helemaal niks doe / gedaan heb met VR. Ik stop dan maar handmatig het proces want ik kan deze niet verwijderen nog opnieuw installeren….. 🙁

 2. AvP zegt

  (Vodafone, S7 edge) Ik krijg een error als ik de nieuwe update wil installeren, dat ik naar de winkel moet. Ik heb problemen sinds de laatste update, mijn telefoon wordt 1 per dag ergens rond een uur of 3 smiddags ontzettend heet en loopt dan volledig vast. De enige manier om dit op te lossen is een harde reset. En dat terwijl hij dan gewoon ligt te liggen, ik doe er nieteens iets mee. Enig idee waar dit vandaag komt?

 3. StefanZ zegt

  De S7 (edge) krijgt zelden een update.
  Mijn oude Note 4 krijgt die om de have klap…
  Waardeloos bedrijf dat Samsung.
  Volgende telefoon zal zeker geen Samsung meer zijn…

 4. Sebas zegt

  En voor de unbranded S7 is hij net geinstalleerd met beveiligingpatch van 1 oktober. Vanochtend nog niet, maar bij thuiskomt vanmiddag kon ik hem downloaden.

 5. Marcel zegt

  Ik heb hem nog niet!
  Waarschijnlijk sta ik op een zwarte lijst omdat ik 50 keer per minuut op ‘updates handmatig downloaden’ druk 😀
  Ben benieuwd of het nog wat uitmaakt qua accuverbruik.
  We shall see.

 6. Bert zegt

  Voor de S7 Edge unbranded (PHN) is nu ook de oktober 2016 update beschikbaar:
  – Niv. Android-beveilingsspatch: 1 oktober 2016
  – Baseband-versie: G935FXXU1PBJE

  Bert.

 7. marcel zegt

  Idem Bert, Oktober 2016 update binnengekregen vanochtend.
  68 MB groot.

  – Niv. Android-beveilingsspatch: 1 oktober 2016
  – Baseband-versie: G935FXXU1PBJE

  GreetZ

  Marcel

 8. Raymond zegt

  Laaste update werkt toutchscreen kut op de edge 7. Daarvoor altijd perfect gewerkt. Lijkt net als of iemand anders het overneemt! Oplossing?

 9. Naomi zegt

  Voor de S7 branded (TMobile) ook vanochtend de update binnen gekregen.
  – Niv. Android-beveilingsspatch: 1 oktober 2016
  – Baseband-versie: G935FXXU1PBJE

 10. Freek zegt

  Ik heb de of een update gekregen zojuist 22 november en als het gaat om de besproken updates alhier dan vind ik het schandelijk dat het zo lang duurt voor die update geïnstalleerd kon worden, dus wie moet ik daar de schuld van geven het idioot dure KPN (mijn ISP) of Samsung zelf? Vermoedelijk de KPN waar ik in een vlaag van verstandsverbijstering en hebberigheid een 2 jarig contract afsloot dit jaar maart, terwijl ik voor die 60 euro per maand in 2 jaar 1440 euro betaald heb, dus tegen dan heb ik twee nieuwe toestellen betaald en volgende keer koop ik de smartphone in een keer ergens in 2018. Ik ben zeer tevreden over mijn S7 gelukkig heb ik niets van bepaalde mysterieuze klachten zoals bovengenoemd en dan met name warm worden dat ervaar ik alleen als ik de VR bril gebruik, maar de app daarvan genereerde iets wat Oculus Rooms heette, vanuit het niets, en deed dat elke paar seconden gelukkig kon ik door het hele VR spul verwijderen met succes zonder dat ik terug moet naar fabrieksinstellingen, dus misschien een tip, want meer mensen werden door dat oculus rooms geteisterd. Wel jammer van de VR bril, maar goed mijn volgende phone zal een gigantische resolutie hebben waardoor losse pixels zien verleden tijd is, hoewel de 1440*2550 meer dan voldoende is om de 3D ervaring te beleven dat is echt wow in eerste instantie en zal alleen maar beter worden.
  Groet, Freek.

   • Freek zegt

    Hoi Michel, inderdaad je gokje is correct ik heb de november update gekregen en dus kan ik niet al teveel zeuren over dat het lang duurde, want nu is het 25 november en nou ja in dezelfde maand nog een update voor die maand krijgen is drie keer sneller dan alle vorige updates of upgrades ooit ontvangen, dus wie weet misschien hebben ”ze” hun leven gebeterd.
    Wat deze update betekent voor mijn S7 geen idee betere beveiliging werd wat over gezegd, maar het was een ‘kleintje’ van eh iets van 25 mb toch duurde de installatie meer dan 20 minuten.
    Ik ben flink benieuwd naar android 7 oftewel android nougat enig idee wanneer we deze upgrade kunnen verwachten min of meer?
    Zou een leuk kerst cadeautje zijn mits het de moeite waard is, maar dat zal dan wel ik kom er vanzelf wel achter hopelijk is dat een beetje snel zoals dit jaar nog waar ik overigens niet vanuit ga.
    Groet Freek.

    • Michel zegt

     Die beveiligingsupdates zijn altijd een flinke sloot kleine verbeteringen achter de schermen waar je zelf verder weinig van zult merken. Het is niet bekend wanneer de Nougat update naar de Galaxy S7 officieel van start zal gaan, laat staan wanneer hij daarna in Nederland beschikbaar zal zijn. Hopen dat het voor kerst gaat gebeuren kan, maar ik ga er zelf vanuit dat het toch pas vroeg in het nieuw jaar gaat gebeuren. Maar dat blijft koffiedik kijken 🙂

     • Freek zegt

      Mooi dat die updates wel wat te bieden hebben ongeacht of ik dat merk of niet, maar bij desktops en laptops werd altijd gezegd dat twee of zelfs meer virusscanners elkaar “bijten” is dat ook zo bij android?
      Ik heb liever teveel dan te weinig beveiliging temeer ook toen ik laatst las dat de hoeveelheid malware voor smartphones in zes maanden met 1200% gestegen is en dat getal zal alleen maar verder stijgen.
      Ik gebruik ook van die opruim apps de telefoon zelf heeft de optie die smart manager wordt genoemd en is te vinden in de settings en deze laatste ruimt goed op, maar liever twee van dergelijke apps alleen jammer dat ccleaner niet de cache van apps kan verwijderen, dus dat doe ik dan wel handmatig.
      Na zo’n schoonmaakronde zie ik mijn RAM verbruik van ongeveer 2.8 gig naar beneden de twee gig gaan om dat nog beter te krijgen is het goed om een keer of twee per week de telefoon te resetten door hem uit en weer aan te zetten na afloop is het RAM gebruik laagst.
      Aan uit zetten is geen harde reset om verwarring te voorkomen voorzover ik weet kan een harde reset gebeuren door volume down and power knop ingedrukt te houden, maar dit zeg ik onder voorbehoud, want ik ben verre van een expert.
      Dank voor je reactie Michel.
      Groet Freek.

Praat mee