Update: november security patch voor de Galaxy S7 (Edge) – (update 21 nov)

Vanaf vandaag arriveert de update met de november security patch op de Nederlandse Galaxy S7 Edge. De unbranded toestelvariant heeft de primeur. Update 20-11: vanaf nu is deze patch ook beschikbaar op de unbranded Galaxy S7 zonder edge.

samsung-update-security-patch-november Update: november security patch voor de Galaxy S7 (Edge) - (update 21 nov)

Nadat gisteren de Galaxy A5 (2016) al de november patch kreeg, start deze update nu ook voor de Galaxy S7-serie. Op de unbranded – niet direct bij een provider aangeschafte – Galaxy S7 en S7 Edge kun je vanaf vandaag een update van 27,5 MB installeren met firmwareversie XXU1BPJG. Deze laat het Android besturingssysteem nog bij versie 6.0.1 – op de Android Nougat update moeten we nog even wachten – maar wel wordt de nieuwe security patch van de maand november geïnstalleerd.

Deze patch bevat 60 kleine en grotere fixes die Google uitbracht voor het Android besturingssysteem. Voor de eigen software voegde Samsung hier nog 14 andere patches aan toe, waarvan één bestempeld als ‘critical’ – de zogeheten DirtyCow kwetsbaarheid (SVE-2016-7504 in Samsung’s geval, voor wie het bijhoudt).

galaxy-s7-edge-november-patch-update-xxu1bpjg-491x1024 Update: november security patch voor de Galaxy S7 (Edge) - (update 21 nov)

Het gaat hopelijk niet lang duren voor ook de branded S7-varianten deze update krijgen. Wie alvast een blik over de rand wil werpen, raden we bij deze ook onze preview van Android 7.0 Nougat op de Galaxy S7 Edge aan.

(Dank, Arjen, Henk!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. borked zegt

  Update gedaan, even testen:

  “it is not possible to run Sygic from the SD card because of new write restrictions in Android. Installation files will be copied automatically to a designed folder and Sygic will restart.”
  Press OK.
  OK

  “There was an error while copying app data. Try again?”
  OK

  “There was an error while copying app data. Try again?”
  OK
  “There was an error while copying app data. Try again?”

  Zucht, dat heb ik weer. En ehm…. Sygic was al geplaatst in een “designed” folder.
  Wat nu?

 2. Dirk zegt

  Heb m ook binnen ik kreeg wel een bericht popup op me telefoon na de update.
  Dat het besturingssysteem op een niet toegestane manier is gewijzigd.
  Wel vreemd.

  Baseband-versie
  G935FXXU1BPJG

  • Marco zegt

   Hier ook. Volgens een aantal gebruikers licht het scherm namelijk niet meer op als je de telefoon ontgrendelt. Dit duurt soms 3 a 4 seconden… Drama update….

 3. Mr Dwight zegt

  Ook op mijn s7 gebeuren er rare dingen, wanner ik van boven naar beneden sleep dan hapert het menu-tje dat meteen zou moeten verschijnen. Het onderste deel verschijnt nu soms een fractie later. Lijkt wel alsof hij moeite heeft om het menu scherm te laden. Geen goeie update!!!

Praat mee