Officiële details oktober security patch gepubliceerd – fix beveiliging irisscanner Galaxy Note 7 aan boord

Het is weer de tijd van de maand: Samsung publiceert de details van de nieuwe security patch – oktober – die later deze maand per update op allerhande Galaxy telefoons zal verschijnen.

samsung-october-security-patch-iris-note7 Officiële details oktober security patch gepubliceerd - fix beveiliging irisscanner Galaxy Note 7 aan boord

Via haar eigen security blog licht Samsung de oktober patch toe, die zoals altijd bestaat uit verschillende beveiligingsfixes van Google, en van de Zuid-Koreanen zelf.

De patch brengt in totaal fixes voor 68 CVE’s – Common Vulnerabilities and Exposures – die Google deze maand uitbrengt voor het Android besturingssysteem zelf. Samsung voegt hier nog 7 items aan toe, die onder meer een zwakke plek in de beveiliging van de irisscanner van de (nog niet hier verkrijgbare) Galaxy Note 7 dichttimmert. Voor andere telefoons is dit puntje dus duidelijk minder van belang.

Op dit moment is het nog even afwachten op de eerste update met oktober security patch, maar we verwachten dat dit niet al te lang zal gaan duren.

Praat mee