Samsung publiceert officiële details september security patch

Daags nadat de september security patch al op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge arriveerde, publiceert Samsung de toelichting bij de update.

samsung-galaxy-s7-edge-update-september-patch Samsung publiceert officiële details september security patch

Zoals gebruikelijk plaatste Samsung vannacht de informatie behorende bij de security patch van de maand september, die gisteren al samen met Samsung Cloud naar de unbranded Galaxy S7 kwam, en spoedig ook op andere toestellen beschikbaar zal zijn.

De patch bevat 66 kleine en grote fixes die door Google zelf deze maand aan het Android besturingssysteem zijn toegevoegd. In de update bevinden zich ook patches voor de de zogeheten Quadrooter lekken, CVE-2016-2059 en CVE-2016-5340.

Daarnaast heeft Samsung zelf nog negen kwetsbaarheden aangepakt, waarvan de belangrijkste in feite alleen voor een select aantal Galaxy telefoons relevant is: toestellen met de Exynos 7420 SoC (lees: de Galaxy S6 en varianten).

Wanneer toestellen andere dan de unbranded S7 en S7 Edge een update krijgen met de hierboven beschreven fixes is – zoals altijd – niet van tevoren bekend. Maar – eveneens zoals altijd – houden wij jou op de hoogte.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee