Unbranded Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen update met september security patch, Samsung Cloud (update: Vodafone)

De unbranded Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen vanaf vandaag een update met daarin de security patch van de maand september, Samsung Cloud en de vernieuwde Galerij app. Update 29-9: Vodafone’s branded S7 en S7 Edge krijgen nu ook de september patch.

samsung-galaxy-s7-edge-update-september-patch Unbranded Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen update met september security patch, Samsung Cloud (update: Vodafone)

De afgelopen weken kregen de T-Mobile en Vodafone branded toestelversies van de Galaxy S7 en S7 Edge al een update met daarin de augustus patches, Samsung Cloud en de nieuwe Galerij. Voor de unbranded varianten – die níet direct bij een provider werden gekocht – bleef deze update uit. Vandaag komt `ie dan alsnog, inclusief de nog niet officieel aangekondigde security patches van de maand september.

De update brengt firmwareversie XXU1BPHJ naar de toestellen, met build datum 29 augustus (Vodafone: XXS1BPI8, datum 9 september). Aan boord zijn dus de laatste beveiligingsverbeteringen. En wie een blik in het Instellingen menu werpt, vindt daar de nieuwe optie Samsung Cloud, die je kunt gebruiken om instellingen, contacten, notities en meer op te slaan buiten je toestel. Edit: en zoals Marcel hieronder natuurlijk terecht toevoegt, brengt deze update ook de langverwachte Vulkan drivers naar de unbranded S7, zodat compatible games het nu ook daarmee doen.

galaxy-s7-edge-samsung-cloud-nieuwe-galerij-1024x455 Unbranded Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge krijgen update met september security patch, Samsung Cloud (update: Vodafone)

Zoals gezegd: deze update is nu beschikbaar op de unbranded S7 en S7 Edge. Later deze maand komt hij ook naar de T-Mobile en Vodafone branded varianten, maar wanneer dit precies gaat gebeuren is zoals gebruikelijk niet te voorspellen.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Poweruser zegt

  Heb unbranded s7 uit belgie en heb augustus update waarin de nieuwe gallerie en samsung cloud ook al me inzat . Nog geen september update.

  • Michel zegt

   Ja, op veel S7 varianten kwam Samsung Cloud al met de augustus patch. Alleen de Nederlandse unbranded toestellen hadden deze update nog niet, en gaan nu dus direct door naar de september update.

 2. Arno zegt

  Heb sinds gisteren de nieuwe software gedownload en geïnstalleerd. Nu trekt hij de accu 2 keer zo snel leeg!!! Jammer. Eerder geen last van gehad, juist nu na installatie.

Praat mee