Samsung heeft ook met Galaxy Note 7 weer toestel met beste display in handen

Tests van DisplayMate laten zien dat Samsung’s Galaxy Note 7 de telefoon is met het beste beeldscherm op de markt.

samsung-galaxy-note-7-beste-scherm-displaymate-test-1024x378 Samsung heeft ook met Galaxy Note 7 weer toestel met beste display in handen

Het is inmiddels erg voorspelbaar: wil je de smartphone met het beste beeldscherm op de markt, koop dan Samsung’s laatste topmodel. Dit ging op voor de Galaxy Note 4, voor de Galaxy S6, wederom voor de Galaxy S7 en nu dus ook voor de Galaxy Note 7. Dit concluderen de schermexperts van DisplayMate.

Uit hun onderzoek komen een aantal opvallende features van het Super AMOLED scherm van de Galaxy Note 7 naar voren. Zo kan het toestel, in omstandigheden met fel zonlicht, de schermhelderheid op momenten opkrikken tot maarliefst 1000 nits, zodat je ook op een warme zomerdag op het strand zonder problemen alles kunt kijken wat je wilt kijken.

De kleurweergave op de Galaxy Note 7 is weer erg nauwkeurig, en het scherm heeft de laagste reflectiviteit. Het toestel evenaart of verbetert de prestaties van het scherm van de Galaxy S7, en biedt ook onder nachtelijke omstandigheden een veel prettiger weergave dankzij het ingebouwde blue light filter.

galaxy-note-7-kleurweergave-accuracy-1024x525 Samsung heeft ook met Galaxy Note 7 weer toestel met beste display in handen

Wie in tot in detail wil weten hoe het AMOLED scherm van de Galaxy Note 7 presteert – inclusief afzonderlijke analyses voor de verschillende weergavemodi – kan terecht bij DisplayMate’s uitgebreide test.

Overigens: de Galaxy Note 7 heeft dus niet alleen de beste schermweergave op de markt, maar het is ook het eerste toestel met Corning’s nieuwste, vijfde generatie versterkt glas – Gorilla Glass 5. Maar dat terzijde.

Vanaf 16 augustus kun je de Galaxy Note 7 pre-orderen, en vanaf 2 september zal hij daadwerkelijk in de Nederlandse winkels verschijnen.

Praat mee