DisplayMate: Samsung Galaxy S7 (Edge) beste beeldscherm smartphone

Wie het verrassend vindt heeft de laatste jaren niet goed opgelet: de professionele schermtesters van DisplayMate noemen het beeldscherm van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge het ‘best presterend’.

samsung-galaxy-s7-edge-displaymate-beste-scherm-1024x782 DisplayMate: Samsung Galaxy S7 (Edge) beste beeldscherm smartphone

Er was ooit een tijd dat Samsung’s AMOLED beeldschermen bekend stonden om hun diepe zwartweergave én hun onrealistische, pijnlijk felle kleuren. Dat is inmiddels alweer even geleden, want de laatste jaren blinken juist de AMOLED schermen uit door hun hoge weergavekwaliteit.

De Galaxy S7 en S7 Edge vormen geen uitzondering. Uit recente tests door de onderzoekers van DisplayMate blijkt dat Samsung ook na de uitstekende schermen van de Galaxy S6 Edge Plus en Note 5 wederom (bescheiden) verbeteringen wist aan te brengen in haar AMOLED technologie.

Wat de kleurweergave zelf betreft is er niet zoveel ruimte meer voor verbetering. Onder andere wat betreft de kleurtemperatuur en nauwkeurigheid zijn de Galaxy S7 modellen de beste die DisplayMate ooit testte – als je ze tenminste instelt op de AMOLED-foto of Basis weergave stand. In de Aanpasbaar display stand wordt een natuurlijke weergave ingeruild voor een beeld dat van het scherm afspat – mooi, maar niet erg gebalanceerd.

De voornaamste verbeteringen in de Galaxy S7 en S7 Edge zijn de leesbaarheid in fel zonlicht, en de sterk verbeterde automatische helderheidsregeling. De toestellen kunnen hun maximale helderheid opschroeven tot maarliefst 855 nits, in de automatische stand.

Deze automatische stand is op de Galaxy S7 voorzien van een nieuw foefje: hij onthoudt welke aanpassingen je zelf doet bij welke lichtomstandigheden, zodat de automatische helderheidsregeling na verloop van tijd precies weet welke weergave bij welk licht het beste is voor jou.

Qua energieverbruik is het scherm van de S7 en S7 Edge vergelijkbaar met dat van de vorige generatie, de Galaxy S6. DisplayMate heeft gemeten dat het energieverbruik van het scherm in de Always On stand ongeveer 3-5% is van het verbruik als het gehele scherm benut wordt.

Op dit moment zijn Samsung’s AMOLED schermen energiezuiniger dan LCD displays tot een Average Picture Level (APL) van pakweg 65% – daarboven zijn LCD schermen vooralsnog efficiënter. Een volledig wit beeldscherm heeft een APL van 100%.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee