‘Samsung Galaxy Note 4 heeft best presterende smartphone scherm’

Luister, wij zijn absoluut vóór goede beeldschermen in smartphones. Maar het begint nu toch wel een beetje saai te worden. Niet dat we het niet hadden verwacht. Neen, in tegendeel: al direct nadat Samsung haar Galaxy Note 4 onthulde, spraken we de verwachting uit dat het scherm van het toestel wéér beter zou zijn dan dat van haar recente voorgangers. Die ook al tot de allerbesten in smartphone- of tabletland behoorden. En ja hoor, dus. De experts van DisplayMate gingen aan de slag en concludeerden precies dat.

samsung-galaxy-note-4-kleurweergave-dm 'Samsung Galaxy Note 4 heeft best presterende smartphone scherm'

Een geep uit de testresultaten van het scherm van de Galaxy Note 4 (voor meer zie DisplayMate)

En zo kunnen we tot in eindeloos uitgewerkt detail lezen dat het beeldscherm van de Galaxy Note 4 het beste telefoonscherm is dat DisplayMate ooit heeft getest. Of zoals ze het zelf zeggen: ‘the best performing smartphone or phablet display that we have ever tested‘.

Als hoogtepunten van het QHD Super Amoled scherm van de Note 4 worden in het rapport genoemd: de hoge nauwkeurigheid waarmee kleuren worden weergegeven (in de Basic weergavemodus, wel te verstaan), het oneindige contrast (want Amoled), de hoge helderheid (hoger zelfs dan die van de Galaxy S5), en de consistentie van het beeld onder verschillende kijkhoeken.

Eerder nam DisplayMate al de Galaxy S5, de Galaxy Tab S en de Galaxy Alpha onder handen – maar de Note 4 laat ten opzichte van deze apparaten wederom verbeteringen op allerlei gebieden zien, waaronder dus kleurweergave, helderheid, en interessant genoeg ook energieverbruik.

Hoera dus voor het beeldscherm van de Galaxy Note 4, dat niet alleen héél veel pixels bevat, maar ook op andere fronten uitblinkt. Mocht er iemand ooit nog klagen over de ‘onnatuurlijke, oververzadigde weergave van een Amoled scherm’, dan moet je hier zelf maar ‘in een ver verleden’ achteraan denken.

 

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee