DisplayMate: Galaxy S6 en S6 Edge hebben best geteste beeldscherm

Dat was snel: ruim een week na de onthulling en ruim voor de daadwerkelijke release hebben de mensen van DisplayMate al de beeldschermen van de Samsung Galaxy S6 en de S6 Edge onderworpen aan hun strenge tests. Het resultaat: ‘best performing smartphone display we have ever tested‘.

samsung-galaxy-s6-en-s6-edge-displaymate-kleurweergave-test1 DisplayMate: Galaxy S6 en S6 Edge hebben best geteste beeldscherm

Tot nu toe was het de Galaxy Note 4 die deze ‘titel’ droeg, maar dat toestel moet het stokje nu doorgeven aan de Galaxy S6 en zijn ‘gebogen’ broer, de S6 Edge. DisplayMate toont zich onder de indruk van het feit dat Samsung na de Note 4 toch nog belangrijke punten wist te verbeteren.

De Galaxy S6 en S6 Edge doen het nog beter op gebieden als de nauwkeurigheid van de kleurweergave, helderheid, leesbaarheid in fel zonlicht, energie efficiëntie, en – minder verrassend – pixeldichtheid.

Natuurlijk bieden de toestellen verschillende weergavemodi – die ook allemaal een andere beeldervaring bieden. De Adaptive mode is – zoals al wisten van andere Galaxy toestellen – de minst accurate, maar in de AMOLED Photo mode en de Basic mode is de weergave verreweg het nauwkeurigst.

Overigens is de kans groot dat de geteste toestellen nog niet eens de uiteindelijke firmware draaiden, waarmee ze straks in de winkel liggen. Kennelijk is Samsung vrij zeker van haar zaak, door de Galaxy S6 nu al aan dit soort serieuze tests bloot te stellen.

Schroom niet, en check DisplayMate’s complete rapport HIER.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee