Samsung Galaxy A3 krijgt flinke stapel nieuwe security patches

Samsung’s Galaxy A3 – de eerste, uit 2015 – krijgt een flinke update, met een aardig aantal verbeteringen op veiligheidsgebied. Het Android besturingssysteem zelf blijft bij de huidige versie: Lollipop.

samsung-galaxy-a3-1 Samsung Galaxy A3 krijgt flinke stapel nieuwe security patches

Het was alweer even geleden dat de Galaxy A3 meedeelde in Samsung’s stroom security patches. Om precies te zijn kreeg het toestel de laatste update in april, toen met de patches tot en met de maand maart.

De update die vanaf vandaag in Nederland wordt uitgerold voor de Galaxy A3 – de unbranded versie, om te beginnen, met firmwareversie XXU1BPF1 – brengt patches tot en met die van de maand juni met zich mee, waardoor het toestel weer helemaal bij de tijd is. Update: inmiddels is een vergelijkbare update ook beschikbaar voor de branded toestelversies van Vodafone en T-Mobile (XXS1BPE1), al bevatten deze slechts de patches tot en met die van de maand mei.

Helemaal? Nouja, niet helemaal natuurlijk. Het Android besturingssysteem is en blijft bij versie 5.0.2. En hoewel we wel uitgaan van een toekomstige update naar Android 6.0.1 Marshmallow, ontbreekt daarvan op dit moment nog ieder spoor.

Beste Galaxy A3 deals per provider

Praat mee