Samsung kondigt (eindelijk) officieel beveiligingspatches van maart en april aan

Zoals we eigenlijk wel een beetje gewend zijn, kondigt Samsung aan de late kant officieel haar beveiligingsupdates van de maanden maart en april aan. Menig Galaxy telefoon ontving deze al.

samsung-kondigt-security-patches-maart-april-aan Samsung kondigt (eindelijk) officieel beveiligingspatches van maart en april aan

Via haar eigen securityblog heeft Samsung eindelijk de details gepubliceerd van zowel haar beveiligingspatches van maart, als die van april. De update van de maand maart bevat 16 fixes die Google beschikbaar stelde, en vijf fixes uit Samsung’s eigen keuken. Op dit moment wordt de maart-patch uitgerold op de verschillende Galaxy S6 modellen.

De update van de maand april bevat maarliefst 41 fixes uit Google’s keuken, terwijl Samsung hier zelf nog vier patches aan toe voegde. De Galaxy S7 (Edge) krijgt momenteel de april patch, de Galaxy Note 4 kreeg ‘m vorige week al, en voor de Galaxy A5 (2016) is hij vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Andere toestellen krijgen mogelijk de maart update niet apart, maar springen direct door naar een firmware met recentere beveiligingspatches.

Het is duidelijk dat Samsung momenteel alvast meer aandacht besteed aan het uitrollen van updates, dan aan het aankondigen ervan – al krijgen ook nu nog lang niet alle toestellen maandelijks een eigen patch, al is het maar omdat Samsung ook uitrollende Android Marshmallow updates gebruikt om toestellen in één klap weer helemaal bij de tijd te brengen.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee