Samsung licht beveiligingspatches van de maand mei toe

Samsung heeft de aankomende beveiligingsupdates met de patches van de maand mei alvast van toelichting voorzien.

samsung-update-security-patches-mei Samsung licht beveiligingspatches van de maand mei toe

De laatste maanden voorziet Samsung een groeiend aantal smartphones min of meer maandelijks van updates met beveiligingspatches. Meestal wordt toelichting bij deze updates gepubliceerd nadat de uitrol ervan lang en breed op gang is – zoals in maart en april – maar dit keer lukt het de Zuid-Koreanen de beveiligingsinformatie zowaar mooi op tijd officieel te openbaren.

In mei worden updates uitgerold met aan boord patches voor maar liefst 32 common vulnerabilities and exposures – zwakke plekken, zeg maar – in Android zelf, en vier Samsung-specifieke problemen.

De uitrol voor deze mei patches is voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge al gestart, en we verwachten deze ieder moment in Nederland. Ook voor de Galaxy Note 4 zijn ze elders al opgedoken, al is dit voor een toestelversie die de update naar Android 6.0.1 Marshmallow al achter de kiezen heeft.

Voor andere Galaxys die de patches ook krijgen – zoals S5 en de S6 serie, of recente Galaxy A (2016) modellen – zal deze update later deze maand ongetwijfeld op gang komen, of straks tegelijk met een update naar Android Marshmallow arriveren.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Hans zegt

    Hallo.
    Is er ook iets bekend wanneer de beveiligingstad update van de maand mei naar de gewone Samsung S6 komt.
    Gr

Praat mee