DPI scaling hack wordt feature in nieuwe update Samsung Galaxy S7 (Edge)

Wat kort geleden alleen een leuke hack was voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is nu een heuse, officiële feature: Display scaling, oftewel Schaalbaarheid display.

samsung-galaxy-s7-edge-dpi-scaling-feature-schaalbaarheid-display-officieel DPI scaling hack wordt feature in nieuwe update Samsung Galaxy S7 (Edge)

Er gebeuren rare dingen in Samsung’s software afdeling. Een aankomende update voor de Galaxy S7 en S7 Edge brengt niet alleen beveiligingspatches die Google slechts één week eerder naar Nexus telefoons uitrolde. Eveneens aan boord is een gloednieuwe feature, die een paar weken geleden in het doe-het-zelf-circuit opdook: door het aanpassen van de zogeheten DPI scaling kan er meer op het scherm van de toestellen worden weergegeven.

Na het uitvoeren van de laatste update op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge duikt precies dit snufje onder de naam Schaalbaarheid display op in het Display menu. De standen Standaard en Versmald geven de keus tussen de normale schermweergave, en een weergave waarbij alles iets kleiner is waardoor er meer op het scherm past. Dit is vooral handig bij het bekijken van documenten of websites.

Zoals gezegd is de Schaalbaarheid display feature beschikbaar na het uitvoeren van de nieuwste update voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Op dit moment is deze in Nederland nog niet beschikbaar – maar we verwachten ‘m ieder moment.

Als doe-het-zelf-hack werkt dit trucje ook op andere Galaxy telefoons die op Android 6.0.1 Marshmallow draaien. Of deze toestellen – de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus – binnenkort ook de officiële Schaalbaarheid display feature krijgen is nog niet bekend.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee