Galaxy + Marshmallow tip (Galaxy S6, Galaxy S7): méér op je scherm (dankzij DPI scaling)

Naar nu blijkt, kunnen Galaxy telefoons met Android Marshmallow – op dit moment: de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, en alle Galaxy S6 varianten – een handig trucje. Door de schaal van de schermweergave aan te passen, kun je meer content tonen op het beeldscherm van deze telefoons.

samsung-galaxy-s7-s6-tip-dpi-scaling-meer-content-op-scherm Galaxy + Marshmallow tip (Galaxy S6, Galaxy S7): méér op je scherm (dankzij DPI scaling)

Meer op je Galaxy S7 of S6 scherm: het verschil is subtiel, maar toch mooi meegenomen

In een eerdere Galaxy S7 tip, lieten we je zien hoe je méér kunt weergeven op het scherm van dat toestel – door een fijner raster voor de icoontjes in te stellen. Nu blijkt dat Samsung’s Galaxy telefoons die op Android 6.0.1 Marshmallow draaien – nu: alle S6 en S7 varianten – nog een trucje kunnen. Door de DPI – dots per inch – instelling aan te passen meer op het hoge resolutie scherm van deze telefoons. Grappigerwijs is dit eigenlijk een feature van Android N – inderdaad, de volgende versie van het besturingsysteem die nog lang niet uit is (nergens, nota bene), die nu al aanwezig blijkt in Samsung’s software.

Waar anders dan op het XDA forum wordt netjes uit de doeken gedaan hoe het allemaal werkt – rooten is niet nodig. Wel is het even wat werk, maar eenmaal ingesteld pluk je zonder verdere moeite de vruchten. Het begint allemaal met het downloaden van Nova Launcher (gratis in de Play Store). Eenmaal geïnstalleerd en gestart, leg je in de Nova Launcher een vinger op een leeg stukje startscherm – net als in TouchWiz – om bij de startscherm instellingen te komen.

samsung-galaxy-s7-s6-tip-dpi-scaling-meer-content-op-scherm-nova-1 Galaxy + Marshmallow tip (Galaxy S6, Galaxy S7): méér op je scherm (dankzij DPI scaling)

Kies vervolgens Widgets, en vind bovenin de Activiteiten snelkoppeling. Vervolgens kies je, in het lijstje beschikbare Activiteiten, de lijst met Instellingen. De vierde van boven in dát rijtje is DisplayScalingActivity. Zodra je daarop tikt, wordt er een snelkoppeling gemaakt op je startscherm naar precies díe instelling.

samsung-galaxy-s7-s6-tip-dpi-scaling-meer-content-op-scherm-nova-2 Galaxy + Marshmallow tip (Galaxy S6, Galaxy S7): méér op je scherm (dankzij DPI scaling)

Tik erop op, en je kunt – eindelijk! – de aangepaste weergave kiezen op je Galaxy S6 of S7. Nova Launcher noemt het in dit geval de weergave modus Versmald. Kies die stand, tik op Gereed, en bevestig dat je opnieuw wilt opstarten om de wijzigingen door te voeren.

samsung-galaxy-s7-s6-tip-dpi-scaling-meer-content-op-scherm-nova-3 Galaxy + Marshmallow tip (Galaxy S6, Galaxy S7): méér op je scherm (dankzij DPI scaling)

Nadat je telefoon opnieuw gestart is, zijn de nieuwe weergave instellingen actief. Je kunt nu weer gewoon de TouchWiz launcher kiezen na het herstarten. Sterker nog: je kunt de Nova Launcher compleet van je Galaxy S7 (S6, etc.) verwijderen. Wil je alles toch weer terugzetten, dan heb je Nova nog wel nodig, om met de daar gemaakte snelkoppeling opnieuw naar de bewuste instelling te gaan. Zet ‘m terug op Standaard om alles – na nog eens opnieuw starten – weer terug te draaien naar het oude.

Het enige nadeel dat wij tot nu toe aan dit alles konden ontdekken, is dat sommige standaard achtergrondafbeeldingen bij sommige thema’s op het vergrendelscherm niet helemaal netjes meer passen. Het instellen van een andere wallpaper op je Galaxy S7 of S6 lost dit dan weer op.

Hieronder wordt het allemaal nog eens beknopt voorgedaan, zij het met de Engelse taalinstellingen:

(Dank, Henk!)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee