Update Samsung Galaxy S7 en S7 Edge brengt verbeteringen en april security patch (21-4: unbranded S7 Edge ook)

Binnenkort arriveert er een update voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, die een paar belangrijke verbeteringen met zich mee brengt. Update 18 april: voor T-Mobile’s branded Galaxy S7 en S7 Edge is de hieronder beschreven update nu beschikbaar. Update 20 april: en daar is dezelfde update voor de unbranded Galaxy S7. Voor de S7 Edge zal ‘ie nu ook wel spoedig volgen. Update 21 april: de update is nu ook beschikbaar op de unbranded Galaxy S7 Edge.

samsung-galaxy-s7-edge-firmware-update-nederland-xxu1apd1-1024x651 Update Samsung Galaxy S7 en S7 Edge brengt verbeteringen en april security patch (21-4: unbranded S7 Edge ook)

De update, die in sommige landen al uitgerold wordt (in NL tot nu toe voor T-Mobile’s branded S7 en S7 Edge) brengt firmware versie XXU1APD1 naar de Galaxy S7 en S7 Edge, en is ruim 156 MB groot. Naast de altijd genoemde ‘stabiliteitverbeteringen’ brengt de update ook verbeterde verwerking van aanraking van het scherm naar de toestellen. Vermoedelijk kan er beter onderscheid worden gemaakt tussen bewust en onbewuste aanraking – palm rejection – wat vooral op de Galaxy S7 Edge geen overbodige luxe is.

Verder brengt deze update de allernieuwste beveiligingspatches naar de Galaxy S7 (Edge) – alle verbeteringen op veiligheidsgebied voor Android en Samsung’s eigen software tot en met de maand april – zijn aan boord (slechts één week nadat de Nexus smartphones deze kregen – een record voor Samsung).

samsung-galaxy-s7-edge-firmware-update-nederland-xxu1apd1-vormcorrectie Update Samsung Galaxy S7 en S7 Edge brengt verbeteringen en april security patch (21-4: unbranded S7 Edge ook)

Last but not least is er nog een nieuwe functie, die met deze update aan het toestel wordt toegevoegd: Vormcorrectie. Dit is een extraatje dat aan het arsenaal zelfverfraaiings-opties van de camera is toegevoegd, om verwrongen selfies – als je hoofd zich aan de rand van het beeld bevindt – te voorkomen. In het normale Instellingen menu van de camera app vind je dit snufje ook voor gebruik met de camera aan de achterzijde van de Galaxy S7 (Edge).

De update is op dit moment al beschikbaar op bijvoorbeeld de Duitse Galaxy S7 (Edge), en we verwachten dan ook dat het niet lang meer zal duren voor hij ook in ons land wordt uitgerold – tenminste voor unbranded toestellen, die niet direct bij een provider werden aangeschaft. En hopelijk volgen vervolgens ook de branded S7 varianten van Vodafone en T-Mobile snel. Wij houden je, zoals altijd, op de hoogte.

Update: in Nederland is deze update nu dus ook van start, en bijten T-Mobile’s S7 modellen de spits af, inmiddels gevolgd door de unbranded varianten. Hopelijk volgen Vodadone’s branded toestelversies nu ook spoedig.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. Scoop zegt

  Onbegrijpelijk dat keer op keer de branded update eerder uit komt dan de unbranded. Dit was met de S6 ook al zo, met de S7 nu dus ook.

  • Jan zegt

   Hoe kan ik zien dat ik een unbranded s7 edge heb.
   Ik heb hem bij een t-mobile shop weg met abbonement verlengen maar heb geen t-mobile software.
   Mijn toestel is geroot dus krijg geen update melding.

   • Chris zegt

    Denk dat je dan een branded hebt, Jan.Maar als je bij die Tmobile winkel langs gaat kunnen zij het je so vertellen. En je kunt hem updaten door naar instellingen te gaan dan naar beneden te scrollen en op Toestel info te clicken bovenaan staat updates handmatig downloaden succes
    Chris

    • Marciank van vulpen zegt

     Als elke simkaart erin gaat zonder een code en gewoon ontvangst krijgt is het een unbranded

     Ik zeg altijd root je software niet want meestal krijg je dan geen eens meer software understeuning van samsung zelf.

 2. Robert-jan zegt

  Ik heb 2 dagen geleden mijn s7 edge unbranded ge update.
  Sins de update loopt hij midden in de nacht vast. Terwijl hij aan de snel lader licht. Ik hoop dat ze snel een fix klaar hebben.

 3. Ruud zegt

  Ik heb een unbranded S7 Edge.
  Ik heb nog geen nieuwe update ontvangen.

  De s7 Edge geeft aan:
  Niv. Android-beveiligingspatch: 1 februari 2016

  Weet iemand of de update voor mij nog moet komen of ???

 4. Mo zegt

  Ik heb de nieuwe software update ontvangen en mijn telefoon is teruggezet naar fabrieksinstellingen.
  U begrijpt het natuurlijk wel , alles is weg en moet nu alles opnieuw instellen , wel zijn mijn apps erop gezet maar daar is alles mee gezegd.
  DANK U WEL SAMSUNG!

Praat mee