Tip: Samsung Galaxy S7 (Edge) vastgelopen? Zo reset je ‘m!

Galaxy telefoon vastgelopen? Even de batterij eruit h… ownee. Dat gaat niet met de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, die net als de voorgangers geen verwisselbare batterij meer hebben. Maar, hoe reset je die toestellen dan, mochten ze onverhoopt een keer crashen? (Psst: op de Galaxy A3 (2016) en Galaxy A5 (2016) werkt dit ook zo!)

Zo start je je gecrashte Galaxy S7 (Edge) opnieuw op: Volume omlaag + Power

Bij gebrek aan verwijderbare batterij, heeft Samsung in de Galaxy S7 en S7 Edge de mogelijkheid ingebakken de toestellen – hoe vast ze ook gelopen zijn – altijd kunt herstarten door tegelijk de Power (aan/uit) knop en de Volume omlaag toets ingedrukt te houden.

Houdt deze twee toetsen zeven seconden tegelijkertijd ingedrukt, en je gecrashte Galaxy S7 (Edge) start opnieuw op. Mocht dit om onduidelijke redenen niet werken, houdt dan Power, Volume omlaag, en de Home toets een tijd lang tegelijk ingedrukt. Laat ze los zodra het toestellogo na herstarten in beeld verschijnt.

Tenzij er echt andere rare dingen blijven gebeuren met je toestel, is het vastlopen niet per se iets om je zorgen om te maken. Plat gezegd: het kan eens in de tijd, door een samenloop van suffe omstandigheden, gewoon voorkomen.

Gebeurt het met enige regelmaat, dan wordt het natuurlijk wel tijd om te kijken waar het aan ligt – een foute app, bijvoorbeeld, (check of het helpt als je ‘m verwijdert) of een update die niet van een lijen dakje verliep (lastiger, maar probeer bijvoorbeeld het cache geheugen te legen). Ook kan het moeite lonen simpelweg even contact op te nemen met de winkel waar je jouw Galaxy S7 of S7 Edge gekocht hebt, of met Samsung zelf.

Bonus tip: check ook onze andere Galaxy S7 tips en trucs – de collectie groeit gestaag!

Lees de reacties (40)

1 2 3 8