Displaymate: scherm Samsung Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5 helderder, zuiniger

De beeldschermprofessionals van DisplayMate hebben de Samsung Galaxy S6 Edge+ en de Galaxy Note 5 getest. Ook na de eerdere Galaxy S6 modellen blijkt Samsung haar Amoled technologie verder verbeterd te hebben: de nieuwe schermen zijn helderder én energiezuiniger.

samsung-galaxy-note-5-galaxy-s6-edge-plus-beste-scherm-displaymate-1024x689 Displaymate: scherm Samsung Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5 helderder, zuiniger

Sinds de Galaxy Note 4 heeft Samsung haar Amoled schermen zo goed geoptimaliseerd, dat ze in de meeste tests betere resultaten behalen dan de beste LCD schermen. De Galaxy S6 en S6 Edge deden hier nog een schepje bovenop, maar met de S6 Edge+ en de Note 5 laat Samsung zien dat het nog beter kan.

Uit DisplayMate’s nieuwe tests worden een aantal interessante conclusies getrokken. De nieuwe schermen kunnen indien nodig nóg helderder worden, waarbij de Galaxy Note 5 het tot een indrukwekkende 851 nits weet te schoppen – in fel licht in de automatische helderheidsstand.

Tevens verbruiken de nieuwe schermen van de Note 5 en de S6 Edge+ ruim 20% minder energie in vergelijking met de Note 4. Dit verklaart mede waarom de toestellen een betere accuduur hebben dan deze laatste, ondanks hun geringere capaciteit.

Voor de Galaxy S6 Edge+ benadrukt DisplayMate dat er inmiddels geen verschil meer bestaat tussen de prestaties van een traditioneel, plat Amoled scherm, en de nieuwe, flexibele schermtechnologie waar de Edge modellen gebruik van maken.

Tel hierbij op dat de kleurweergave van Samsung’s recente Amoled schermen al het meest nauwkeurig was van alle smartphones en tablets, en het is duidelijk dat de nieuwe toestellen beschikken over de beste displays die je op dit moment in een mobiel apparaat kunt aantreffen.

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee