Batterijduur Samsung Galaxy S6 Edge Plus en Galaxy Note 5: hoera voor optimalisatie

Een cruciaal onderdeel van een smartphone is natuurlijk de batterij, en de vraag hoelang een toestel doet met een volle acculading. Fijn dus, dat de eerste accutests van de Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5 verrassend positieve resultaten laten zien.

samsung-galaxy-note-5-batterij-accu-duur-test1 Batterijduur Samsung Galaxy S6 Edge Plus en Galaxy Note 5: hoera voor optimalisatie

De accuduur van de Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy Note 5, en andere telefoons

Om maar met de laatste te beginnen: de Galaxy Note 5 heeft een kleinere batterij dan de Galaxy Note 4. Dat dit niet per se tot een kortere accuduur hoeft te leiden betoogden we onlangs al, en onze vermoedens blijken nu terecht. De Note 5 houdt het namelijk langer vol dan de Note 4.

In PhoneArena’s test bleef het toestel negen uur en elf minuten zijn ding doen, terwijl de Note 4 er na acht uur en 43 minuten mee ophield. Uiteraard kan een lege accu van deze laatste binnen een oogwenk verruild worden voor een volle – een kunstje dat de Note 5 helaas niet meer kan.

En dan is er natuurlijk de Galaxy S6 Edge Plus, die min of meer dezelfde hardware heeft als de Note 5, maar die het met negen uur en 29 minuten nóg langer volhoudt. Daarnaast biedt het toestel een significante verbetering ten opzichte van de kleinere Galaxy S6 Edge, die in dezelfde test tot acht uur en elf minuten kwam.

Opladen

Er is nog een factor die bepaalt hoeveel tijd jouw telefoon aan de oplader doorbrengt, en dat is de laadtijd. De originele Galaxy S6 Edge laadt snel op – maar de S6 Edge Plus en Note 5 hebben ondanks de grotere batterij een fractie korter nodig om helemaal op te laden. De Note 4, met zijn nóg grotere accu, blijft hier wederom achter.

samsung-galaxy-note-5-galaxy-s6-edge-plus-laadtijd-hoe-lang-opladen Batterijduur Samsung Galaxy S6 Edge Plus en Galaxy Note 5: hoera voor optimalisatie

Al met al laat Samsung zien dat de capaciteit van de accu’s van de Note 5 en de S6 Edge Plus – 3000 mAh – voldoende is om een prima gebruiksduur te behalen. Al blijft natuurlijk altijd de vraag knagen waartoe Samsung in staat zou zijn als ze haar technologie en optimalisaties zou combineren met een telefoon die een millimeter of wat dikker is – en dus een significant meer batterij zou kunnen huisvesten.

Verkrijgbaarheid

Zoals je inmiddels waarschijnlijk al wel weet, komt de Galaxy Note 5 voorlopig niet naar Europa en Nederland. Wel kun je de Galaxy S6 Edge Plus al kopen, inclusief gratis draadloze oplader. Ook kun je prijzen voor een losse S6 Edge Plus checken, of alle abonnementen vergelijken.

Praat mee