En daar is de Android Lollipop bugfix update voor T-Mobile’s Samsung Galaxy S5

De eerste, grote update naar Android 5.0 Lollipop verliep niet voor alle Samsung Galaxy S5 gebruik(st)ers probleemloos. De unbranded toestelvariant kreeg al een aantal stabiliteitsupdates, en ook Vodafone’s branded Galaxy S5 kreeg er recent eentje. En vandaag komt dan ook T-Mobile’s toestelversie aan de beurt. Let op: het gaat hier om een update voor de ‘gewone’ Galaxy S5 met modelcode SM-G900F, níet om een update voor de Galaxy S5 Plus (SM-G901F).

samsung-galaxy-s5-android-lollipop-fixes-update-t-mobile-branded En daar is de Android Lollipop bugfix update voor T-Mobile's Samsung Galaxy S5

Voor T-Mobile’s branded Galaxy S5 is vanaf vandaag een nieuwe firmware beschikbaar met versie XXU1POEA, die weliswaar nog steeds Android 5.0 bevat, maar van een veel recenter datum is. Net als recente updates voor de unbranded en Vodafone branded S5 brengt ook de update van vandaag een aantal belangrijke fixes voor bugs die Android Lollipop op het toestel tot nu toe plaagden.

De update is inmiddel beschikbaar via de telefoon zelf, en via Samsung’s Kies programma op de PC. Als je wilt checken of je ‘m al op je S5 kunt installeren, terwijl je geen automatische melding kreeg, doe je via Instellingen -> Toestel-info -> Software-update -> Nu bijwerken.

Heb jij een Galaxy S5 van T-Mobile en deze update al geïnstalleerd? Zijn er inderdaad problemen opgelost? Voelt jouw toestel sneller, of juist langzamer aan? Hoe is de accuduur nu? Laat hieronder even weten wat jouw ervaringen zijn!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Barry Wensing zegt

  Ik heb sinds kort mijn S5 weer geüpdatet naar Lollipop, nadat ik de update in februari in de Samsung Store had laten downgraden naar Kitkat. Alle updates, ook de 2 bug-fixes, werden probleemloos via de air gedownload en geïnstalleerd.

  Mijn ervaring tot nu toe: ik ben tevreden. Lollipop ziet er gelikt uit en reageert snel op de schermaanrakingen. Ik heb het idee dat Lollipop sneller is dan Kitkat, maar heb dat niet gemeten. Mijn belangrijkste reden om in februari weer te downgraden was het batterij verbruik, die ging toen (dus voor de bug-fixes) erg snel leeg. Nu is dat geen probleem meer. Na een dag stand-by op mijn werk heb ik nog 83% over. Daar ben ik zeer tevreden mee.
  Ook heb ik geen probleem met vastlopende apps en verbroken wifi-verbindingen (slimme netwerkwissel en altijd scannen staan uit).

  Hier spreekt dus een tevreden Lollipop gebruiker.

  • diana zegt

   hallo, heb nu android versie 5.0.2 en heb nog steeds problemen met het batterijverbruik. Het loopt drastisch terug zelfs als ik de achtergrondgegevens uitschakel. Bij de batterij zie ik dat het android systeem en android os de boosdoeners zijn. ook wordt de telefoon erg warm. heb nu zowat niets meer aan staan en batterij loopt nog steeds terug. weet iemand raad??? ik weet het niet meer!

Praat mee