Vodafone’s branded Samsung Galaxy S5 krijgt nu ook bugfix update

Eergisteren, bij de komst van de derde Android Lollipop bugfix update voor de unbranded Samsung Galaxy S5 merkten we het al op: Vodafone’s – én T-Mobile’s – branded toestelversies draaien nog steeds op de oorspronkelijke Android 5.0 firmware voor de S5. Vandaag arriveert dan toch de eerste update voor Vodafone’s toestelvariant.

vodafone-branded-galaxy-s5-android-lollipop-bugfix-update Vodafone's branded Samsung Galaxy S5 krijgt nu ook bugfix update

Voor Vodafone’s branded Galaxy S5 is vanaf nu dus daadwerkelijk een nieuwe update beschikbaar, met firmwareversie XXU1BOE2. Deze is net niet zo recent als die voor de unbranded Galaxy S5 van afgelopen dinsdag, maar met een builddatum van 6 mei komt hij aardig in de buurt.

Deze update brengt een flink aantal verbeteringen naar Android Lollipop op de Galaxy S5, waaronder een stabieler systeem en een veel soepeler bedienbare interface. Ook worden tenminste een aantal mogelijke bugs die na de eerste Lollipop update onstonden aangepakt, en kun je je Galaxy S5 eindelijk weer op de oude, vertrouwde manier ‘op stil’ zetten.

samsung-galaxy-s5-update-stil-weer-terug Vodafone's branded Samsung Galaxy S5 krijgt nu ook bugfix update

De update is beschikbaar via het toestel zelf – als je geen melding krijgt, kun je handmatig check via Instellingen -> Toestel-info -> Software-update ->  Nu bijwerken. Ook via Samsung’s Kies software is de update inmiddels beschikbaar.

Laat je hieronder even weten hoe de update op jouw toestel verliep, en wat je zoal merkt na het uitvoeren?

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. nawal zegt

    Ik heb een melding in mijn meldingvenster ‘update opgeschort’. Ik durf de update niet te doen. Gaan er foto’s etc (data) verloren als je de update uitvoert? Heb namelijk geen zin om weer alles op de laptop te zetten. In de update zelf staat dat alleen het startscherm en de aparaatinstellingen terug naar standaard gaan? Kan iemand mij hierop antwoord geven? En hoe bevalt de nieuwe update, zijn er echte bugfixes? Gr.

Praat mee