En nóg een flinke update voor de Samsung Galaxy S5 (unbranded) in Nederland

De firmware updates voor de Samsung Galaxy S5 blijven maar komen – sinds de grote update naar Android Lollipop zijn er inmiddels twee kleinere, maar niet kleine, updates op het toestel binnengerold. Vanaf vandaag komt daar een derde bij.

samsung-galaxxy-s6-nieuwe-update-xxu1poed En nóg een flinke update voor de Samsung Galaxy S5 (unbranded) in Nederland

De update die vanaf te downloaden is op de unbranded – dus niet direct bij een provider gekochte – Galaxy S5 is bijna 355 MB groot, en brengt firmwareversie XXU1POED naar het toestel. En voor je nu opspringt: het gaat nog niet om de update naar Android 5.0.2. Het besturingssysteem blijft op versie 5.0. Het enige dat deze update – aldus de omschrijving – naar de Galaxy S5 brengt zijn betere prestaties, ondanks het feit dat we al erg te spreken waren over  de prestaties na de vorige update van begin mei.

Al met al is Samsung dus nog steeds druk doende haar Android Lollipop ervaring op de Galaxy S5 te verbeteren, als respons op de klachten die het regende na de eerste, oorspronkelijke update. Overigens is Nederland vandaag misschien wel het eerste land dat de XXU1POED firmware – met builddate 19 mei – krijgt.

Opvallend is ook dat het alleen de unbranded Galaxy S5 is die tot nu toe al deze ‘bugfix’ updates kreeg. Gebruik(st)ers met een toestel van Vodafone of T-Mobile moeten het op dit moment nog steeds doen met de originele Lollipop firmware. Toch verwachten we dat ook déze toestellen op korte termijn tenminste één fikse update tegemoet kunnen zien. Wanneer dit gaat gebeuren… weten wij natuurlijk ook niet precies. Maar dat het langzaam tijd wordt, mogelijk duidelijk zijn.

Heb jij de update van vandaag al geïnstalleerd? Merk jij iets van de betere prestaties?

(dank voor het melden, Rodger!)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Daglex zegt

  Ik heb net ook op het forum gepost. Ik heb een S5, gekocht bij Vodafone, maar sinds gisterochtend (2 juni) onthoudt mijn toestel de wifi wachtwoorden niet meer nadat hij op vliegtuigstand heeft gestaan. Ontzettend irritant, maar het lijkt me dat dat iets met een update te maken heeft en dan is bovenstaande wel heel toevallig…. Kan het toch met de door jou genoemde update te maken hebben en heb je er al vaker van gehoord? Updates worden door mijn telefoon automatisch uitgevoerd.

  • Michel zegt

   Maar heb je de update wel geinstalleerd? Ook al worden ze automatisch uitgevoerd, je moet nog wel zelf op ‘Installeren’ tikken. En ook: als je je S5 bij Vodafone zelf hebt gekocht, dan heb je een zogeheten ‘branded’ toestel. De bovenstaande update is alleen beschikbaar op ‘unbranded’ toestellen (die niet bij een provider aangeschaft zijn).

   Mijn punt is: klinkt in ieder geval als een lastige ‘bug’, maar of ie door déze update veroorzaakt is weet ik niet 🙂 Het is geen opvallend vaak voorkomend probleem, dus misschien toch even navragen bij Vodafone of Samsung zelf…

   • Daglex zegt

    Dank voor je reactie! Ik heb het gecontroleerd en voor zover ik kan zien heb ik geen updates gehad, wat dus klopt met jouw bericht! Ik ga ermee naar Vodafone!

 2. Chris zegt

  Beste mensen weten jullie of je ook een update krijgt als je het toestel, S5, in Belgie hebt gekocht via het net? Dit zijn de gegevens . Buildnr, lrx21.g900f_5.0.0011.thuApr 9 kst 2015 bij buildnr staat er achteraan, FXXUIBOD3
  Hartelijk dank.
  Chris.

 3. antoine zegt

  Na de update loopt het toestel vast tijdens het gebruik van de hartslagmeter, 3 x achter elkaar nu…. nooit gehad en ik gebruik dit dagelijks….

  • Robinne zegt

   Bij mij loopt mijn telefoon ook vast bij het gebruik van de hartslagmeter en de stressmeter. Ik heb vandaag S Health gereset en toen deed hij het even weer goed. Maar nadat ik de hartslagmeter 3x had gebruikt liep mijn telefoon weer vast. Heeft iemand hier een oplossing voor?

 4. sdd01 zegt

  Nu meen ik dat in de update van mei zichtbaar was geworden hoelang je met je batterij deed (onder de grafiek stond het aantal uur/dagen), dat is nu weer weg.

  Daarnaast is sinds deze laatste update het geluidsniveau van de ‘touch sounds’ véél te hard geworden! Dit is niet meer werkbaar. helaas.

 5. Marloes zegt

  Hoi,

  Betekent deze nieuwste update dat het toestel weer sneller werkt, apps beter functioneren en dat de batterij labger meegaat? Ik heb zelf een branded toestel en sinds mijn update naar lollipop begin juni is het echt hopeloos met mijn toestel.

  Dank voor de reactie!

Praat mee