Analyse toont hoeveel efficiënter Samsung’s Amoled technologie is geworden

Samsung’s Amoled scherm technologie is de afgelopen jaren steeds beter geworden. De kleurweergave stond ooit bekend als erg onnatuurlijk, terwijl dit tegenwoordig juist niet het geval meer is. En ook het energieverbruik ging drastisch omlaag. Metingen gedaan met de Galaxy S4, Galaxy S5, Note 4, en Galaxy S6 laten zien hoeveel zuiniger het scherm van de laatste is.

samusng-galaxy-s6-amoled-scherm-energieverbruik-zuinig Analyse toont hoeveel efficiënter Samsung's Amoled technologie is geworden

De mensen van AnandTech voerden verschillende metingen uit met een aantal Galaxy topmodellen van de afgelopen twee jaar. Kort samengevat blijkt hieruit dat het Amoled scherm van de Galaxy S6 ruim 35% minder energie verbruikt dan dat van de Galaxy S4, ondanks het feit dat het scherm van het toestel 70% méér pixels biedt.

In haar verschillende metingen laat AnandTech zien dat dit verbeterde energieverbruik op allerlei manieren terug komt. Zo produceert het scherm van de S6 bij een vergelijkbaar verbruik ongeveer twee keer zoveel licht.

samusng-galaxy-s6-amoled-scherm-energieverbruik-zuinig-2 Analyse toont hoeveel efficiënter Samsung's Amoled technologie is geworden

Omdat een Amoled scherm meer energie verbruikt naarmate er meer en lichtere kleuren getoond worden is dit schermtype minder efficiënt bij de weergave witte en lichte beelden. Om in alle gevallen energiezuinger te zijn dan LCD schermen moet Samsung de weergave van wit nog zo’n 15 tot 20% efficiënter maken. Op dit moment is het Amoled scherm van de Galaxy S6 efficiënter dan een LCD scherm als er minder dan 65 tot 70% wit wordt weergegeven.

Voor meer data en een uitgebreider uitleg kun je bij AnandTech HIER terecht.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee