Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen toch RAW ondersteuning (en meer) met Android 5.1.1 update

Één opvallend afwezige optie in de camera app van de Samsung Galaxy S6 (Edge) is de mogelijkheid om foto’s als RAW bestand op te slaan. De update naar Android 5.1.1 Lollipop leek hier verandering in te brengen, maar recent bleek dit allerminst zeker. Nu is dan toch definitief duidelijk dat deze feature – en meer – met de aanstaande update meekomt.

samsung-galaxy-s6-edge-android-5-1-update-camera-raw-iso-belichting Samsung Galaxy S6 en S6 Edge krijgen toch RAW ondersteuning (en meer) met Android 5.1.1 update

Vorige week kregen de eerste Galaxy S6 gebruik(st)ers in de VS de nieuwe, op Android versie 5.1.1 gebaseerde, software – naar verluid op dit moment gevolgd door een uitrol in Frankrijk (en de S6 Edge in Engeland). En zo kan nu dan ook echt bevestigd worden dat de toestellen met deze update ook de optie krijgen om RAW foto’s – onbewerkte, niet gecomprimeerde – op te slaan.

Maar daar houden de verbeteringen aan de camera van de Galaxy S6 niet op. Tevens kun je straks, na de update, kiezen een lagere ISO waarde van 50, én kan de belichtingstijd handmatig worden ingesteld. Over beide opties deden al geruchten de ronde, en beide zijn nu dus ook bevestigd.

Curieus genoeg zijn de bovengenoemde features na de Android 5.1 update dus beschikbaar op beide Galaxy S6 modellen – maar (nog) niet in de standaard camera applicatie. Om er gebruik van te maken zul je een third party camera app moeten installeren, zoals Manual camera.

Al met al zijn het vooral de wat serieuzere fotografen die veel kunnen hebben aan de nieuwe, nu wél toegankelijke camerafeatures van de Galaxy S6 (Edge).

(bron)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Marc zegt

    Ik lees nog steeds niets over verbetering van de WiFi? Ik heb, net zoals veel anderen, het probleem dat de WiFi wegvalt zodra er iets meer data over de WiFi gevraagd wordt. Een Youtube-filmpje afspelen over WiFi lukt niet, net zomin als een app die groter is dan 20 MB ophalen uit de App-store.
    En dat ligt dus niet aan het WiFi netwerk. De telefoon vertoont dat gedrag bij elk WiFi netwerk.

    Omdat ook de Nexus toestellen diverse WiFi problemen hadden met 5.0, heb ik nog steeds de stille hoop dat 5.1 het oplost. Anders gaat de telefoon terug naar Samsung.

Praat mee