Android 5.1 brengt ‘nieuwe camera features’ naar de Samsung Galaxy S6, S6 Edge

Achter de schermen werkt Samsung al hard aan de update naar Android 5.1 voor de Galaxy S6 en S6 Edge. Naast de optie om meerdere gebruikers in te stellen, brengt deze update straks ook nieuwe camera features naar de toestellen.

samsung-galaxy-s6-camera Android 5.1 brengt 'nieuwe camera features' naar de Samsung Galaxy S6, S6 Edge

Via haar vertrouwde insiders weet Sammobile te melden dat met de eerstvolgende Android update – die naar versie 5.1 – nieuwe camera opties naar de Galaxy S6 (Edge) komen.

Hoewel de camera van dit toestel onlangs nog bewees de beste smartphone camera van dit moment te zijn, ontbreken er nog wat puntjes. Zo biedt Android Lollipop zelf ondersteuning voor het opslaan van foto’s in RAW formaat, maar paste Samsung zelf deze mogelijkheid nog niet toe in haar nieuwe topmodellen. Ook het toevoegen van zelf instelbare sluitertijd zou een mogelijke – en welkome – aanvulling zijn.

Daarmee is nog niet gezegd dat precies díe features straks ook daadwerkelijk naar de Galaxy S6 (Edge) komen. Sterker nog: in toe nu toe opgedoken testversies van Android 5.1 op de Galaxy S6 Edge ontbreken ze nog. Maar als we dan toch weten dát er niet camera features aan de S6 worden toegevoegd, staan deze in ieder geval hoog op ons verlanglijstje.

Wanneer Android 5.1 naar de verschillende S6 modellen komt is evenmin bekend. Maar dat de update meer brengt dan alleen wat optimalisaties van het Android besturingssysteem zelf wordt stukje bij beetje duidelijk.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee