Bevestigd: Android 5.1 update Samsung Galaxy S6 (Edge) brengt RAW formaat, lagere ISO waarden

De zomer krijgen de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge een update naar Android versie 5.1. Nu lijken eerdere geruchten over nieuwe camera features die met die update komen bevestigd.

samsung-galaxy-s6-camera-welke-sensor Bevestigd: Android 5.1 update Samsung Galaxy S6 (Edge) brengt RAW formaat, lagere ISO waarden

Uit vroege testversies van de nieuwe Android 5.1 firmware voor de Galaxy S6 (Edge) blijkt dat de toestellen straks inderdaad de mogelijkheid krijgen om foto’s in het RAW formaat op te slaan. Hoewel het Android besturingssysteem dit sinds versie 5.0 in feite ondersteund, ontbreekt de mogelijkheid nog in de camera app van beide S6 modellen.

Verder krijgt de gebruik(st)er straks de mogelijkheid om een nog lagere ISO waarde te gebruiken – momenteel is 100 de laagst instelbare ISO waarde, straks wordt dit waarschijnlijk 50. Hierdoor kun je foto’s nemen met nog minder ruis, mits je  natuurlijk je Galaxy S6 stil genoeg kunt houden, c.q. geen bewegende objecten fotografeert.

Daarnaast komt er een betere manier om handmatig belichting in te stellen in de camera app, en heel misschien is het straks mogelijk om de sluitertijd zelf te regelen – maar dit laatste is nog allerminst zeker.

(bron)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee