Unbranded Samsung Galaxy S3 4G GT-I9305 krijgt Android 4.4.4 KitKat

Vorige maand ging de langverwachte update naar Android 4.4 KitKat van start voor de 4G variant van Samsung’s Galaxy S3. Eerst kwam Vodafone’s branded toestel aan de beurt, gevolgd door die van van KPN. En nu is de update er dan voor iedereen met een unbranded Galaxy S3 4G met modelcode GT-I9305.

samsung-galaxy-s3-4g-gt-i9305-android-4-4-kitkat-update1 Unbranded Samsung Galaxy S3 4G GT-I9305 krijgt Android 4.4.4 KitKat

Heel lang was het onduidelijk of de Galaxy S3 nog een update zou gaan krijgen naar Android 4.4 KitKat, en uiteindelijk werd duidelijk dat alleen de toestelversie met 4G verbinding – de GT-I9305 – nog de sprong zou maken. En nu is hij er dan ook voor de unbranded toestelversie – dus voor een S3 4G die niet direct bij een provider is gekocht.

De update brengt firmware versie XXUFOB2 naar het toestel, met aan boord Android 4.4.4 – een nieuwere versie dan de firmware die eerder al naar Vodafone en KPN’s toestelvarianten kwam. De opvallendste veranderingen in Android KitKat zijn visueel – witte icoontjes in de notificatiebalk, een vernieuwd vergrendelscherm – maar ook functioneel zijn er wat nieuwe snufjes te vinden.

Zoals altijd is de update te installeren via de telefoon zelf, én via Samsung Kies op je PC. Laat je hieronder even weten hoe de update is gegaan?

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

  • Gizzyjoy zegt

   Ik had deze update gisteren en kan indeedaad ook geen screenshots meer maken. Ik gebruik het ook vaak en vind het dus echt waardeloos. Had ik dit geweten, had ik deze update nooit geïnstalleerd… Heb jij al een oplossing gevonden?

   • Dennis zegt

    Na de update kun je een screenshot maken door de Home knop en de Power knop gelijktijdig ingedrukt te houden. Volgens mij het zelfde als bij een I-Phone

 1. Lasthuis zegt

  Probeer het eens met de volume down buton en power buton tegelijk?
  Was even aan het googlen en las daar zoiets.
  Werkt alles verder prima

  • Gizzyjoy zegt

   Ik had deze update gisteren en kan indeedaad ook geen screenshots meer maken. Ik gebruik het ook vaak en vind het dus echt waardeloos. Had ik dit geweten, had ik deze update nooit geïnstalleerd… Heb jij al een oplossing gevonden?

 2. Hoaxxxx zegt

  Waarom is de kitkat update nog steeds niet uit voor de tmobile provider? Ik heb ook de s3. 4g versie maar heb de update nog steeds niet.

   • Dennis zegt

    Bijzonder vindt ik dat hoor. Ik heb een S3 4G met T-mobile abonnement en de up-date heb ik een paar weken geleden automatisch uitgevoerd.

 3. Bea meeuwisz zegt

  Heb sinds dinsdag die nieuwe up date KitKat 4.4.4 voor s3 met 4g maar nu werkt mijn mail niet meer. Weet iemand waar dit aan ligt?

 4. zegt

  Ik heb de update!ben nu van een toestel zonder problemen gegaan naarde ene storing na de andere. Programma’s lopen vast,apps zijn niet zichtbaar. Kan iemand mij vertellen hoe ik de update kan verwijderen? ????

 5. A. Valk zegt

  ik heb een Samsung Galaxy S3, GT i9305. Software versie 4.4.4. Werkte maanden perfect maar nu loopt elke keer mijn e-mail applicatie vast. Wat zou ik hieraan kunnen doen?

Praat mee