Wat brengt Android 4.4 op de Samsung Galaxy Note 3 (en andere Galaxy toestellen)?

Hij komt, hij komt, die volgende update voor de Samsung Galaxy Note 3. En hij brengt ons Android 4.4 KitKat, dus dat is mooi meegenomen. Maar uhm, wat heb je eraan? Tijd om te kijken wat er zoal nieuws is in deze update dus.

samsung-galaxy-note-3-android-4-4-kitkat-veranderingen-nieuwe-functies Wat brengt Android 4.4 op de Samsung Galaxy Note 3 (en andere Galaxy toestellen)?

Gelukkig is een presentatie opgedoken, van de hand van Samsung zelf, waarin alle nieuwe snufjes in Android 4.4 voor de Galaxy Note 3 uit de doeken worden gedaan. Overigens zien we hier geen dingen voorbij komen die noodgedwongen exclusief zijn voor dit toestel, dus we gaan er gemakshalve maar even vanuit dat iedere Galaxy die een update naar Android 4.4 krijgt – de Galaxy S4, evenals de Galaxy S3 en Note 2, misschien de Galaxy Mega en de S4 Mini, en andere toestellen – deze mogelijkheden krijgt.

Dus, nieuw in Android 4.4 zijn:

  • MP3 speler op het vergrendelscherm toont afbeelding op het volledige scherm. Als je muziek luistert, toont het toestel de zogeheten album art op het volledige vergrendelscherm.
  • Een veel uitgebreider emoji arsenaal
  • Keuze om berichten standaard met de normale SMS app te versturen, of via Google’s Hangouts
  • Makkelijker keuze van de te gebruiken launcher, oftewel van de standaard gebruikersinterface. Je kunt uiteraard kiezen voor Samsung’s TouchWiz én de Easy Mode van TouchWiz, maar ook voor andere launchers. Deze keuze is nu eenvoudig te beheren vanuit het instellingen menu.
  • Beheer van lokatiediensten- zoals die van Google – is een stuk eenvoudiger, en beter geïntegreerd in het instellingenmenu.
  • Printen via een printer op het WiFi netwerk
  • Integratie van Google’s Drive en Photos apps
  • Gebruik van de nieuwste versie van Gear Manager voor de Galaxy Gear is noodzakelijk

Dit zijn de voor de gebruiker merkbare vernieuwingen na het uitvoeren van de aanstaande Android 4.4 update. Achter de schermen is er natuurlijk nog veel meer veranderd, waardoor de prestaties van de Note 3 en andere toestellen merkbaar beter zijn.

Android 4.4 voor de Note 3 is op dit moment al beschikbaar in Polen, en zal – hopelijk – in de loop van januari/februari ook in ons land uitgerold worden. Maar nu weet je al wat je zoal kunt verwachten. Wie de complete PowerPoint presentatie wil bekijken kan even bij Sammobile langwippen, en wel HIER.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee