Android 4.4 KitKat: niet voor de Samsung Galaxy S3 GT-I9300, wel voor de Galaxy S4 Mini (update: nu officieel)

Update: inmiddels heeft Samsung zelf op het onderstaande nieuws gereageerd, en nu is het dus officieel: de 3G versies van de Galaxy S3 en de S3 Mini krijgen géén update meer naar Android 4.4 KitKat. Beide toestellen beschikken – zoals eerder gedacht – over te weinig werkgeheugen om de nieuwe Android versie, inclusief de bijbehorende foefjes van Samsung’s eigen TouchWiz interface, te kunnen draaien. Tenminste, niet op een manier die een optimale gebruikerservaring biedt.

De Galaxy S3 met 4G verbinding – de GT-I9305 – heeft dit probleem niet, en zal dus te zijner tijd wel de update ontvangen.

Dus: nu is het duidelijk. De Galaxy S3 met modelcode GT-I9300 zal blijven bij Android 4.3. Natuurlijk kun je met een beetje doe-het-zelven altijd terecht bij bijvoorbeeld de XDA community, voor nieuwe custom ROM’s, met nieuwere Android varianten. Maar een nieuwere Android én een nieuwere TouchWiz versie, neen, dat zit er niet meer in.

Oorspronkelijke bericht: Slecht nieuws voor gebruik(st)ers van een 4G-loze Samsung Galaxy S3, goed nieuws voor mensen met een Galaxy S4 Mini. De onderstaande lijst toont de stand van zaken met betrekking tot de Android 4.4 KitKat update voor een aantal toestellen. Vooralsnog lijkt de update voor de Galaxy S3 met modelcode GT-I9300 gecancelled, terwijl de tests met de S4 Mini succesvol zijn afgerond.

samsung-galaxy-s3-android-4-4-kitkat-update-gecancelled Android 4.4 KitKat: niet voor de Samsung Galaxy S3 GT-I9300, wel voor de Galaxy S4 Mini (update: nu officieel)

Terwijl een Amerikaanse toestelversie van de Galaxy S3 – mét 4G – vorige week nog de update naar Android 4.4 wel kreeg, lijkt een update voor de Europese, 4G-loze toestelversie er niet meer in te zitten. Uit verdere documenten zou blijken dat dit, in tegenstelling tot vaak gedacht, níet ligt aan het RAM geheugen van 1 GB, maar aan problemen met het implementeren van TouchWiz’ applicaties – wat dat ook moge betekenen.

De Galaxy S3 mét 4G – de GT-I9305 – heeft inmiddels bijna haar testfase doorlopen, waarna de update daadwerkelijk aan de gebruiker kan worden aangeboden.

In dezelfde lijst hierboven kun je ook zien dat de tests met de Galaxy S4 Mini inmiddels zijn afgerond, wat hopelijk betekent dat de uitrol van de update voor dit toestel niet lang meer op zich zal laten wachten. Op dit moment wordt de update voor andere toestellen, zoals de Galaxy Mega nog getest.

(via)

Beste Galaxy S4 Mini deals per provider

Reacties

 1. MikeZ zegt

  Reden genoeg om over te stappen naar LG of HTC. Mij zijn ze dus binnenkort kwijt. Triest om te zien dat Samsung zo faalt met zijn eigen software.

  • Johan Vandekerckhove zegt

   Ik denk niet zozeer aan falen….ik denk meer aan niet willen . De S 3 mag gerust naast de S 5 liggen . Ik heb ze samengelegd en het scheelt bitter weinig . Dus waarom een telefoon gelijk maken aan De S 5 voor minder dan de helft van de prijs , nu nog verkrijgbaar . Zuiver strategisch .

 2. EJee zegt

  Ik gebruik Omnirom KitKat op mijn i9300 en dat draait erg soepel en prettig. Bovendien ben je dan verlost van TouchWiz. Ik zou het iedereen aanraden om over te stappen.

 3. Johan Vandekerckhove zegt

  Dit was voorspelbaar . Het meest verkochtte toestel mocht de update niet ontvangen om commerciële redenen . Eerst probeerde Samsung de wereld wijs te maken dat de update niet kom vanwege het interne geheugen . Google heeft hierop gereageerd dat dit wel kon en zelfs op een toestel met maar de helft van het geheugen . Dan maar de voirspelbare truck. …problemen . Voor mij alvast de laatste Samsung in die prijsklasse . LG en Nexus presteren stukken beter en geven een veel betere service naar updates toe .

  • Shurandy zegt

   Bij ander fabrikanten duurt het net zolang ? Europ is een update-geil continent.. treurig.
   Neem de nexus 5 als je snel nieuwe update’s wilt hebben.

 4. Jac zegt

  Dit is mijn laatste smartphone (S3) van Samsung. Ik wens de aankomende S5 veel sterkte met hun update over 1,5 jaar naar Android 7.1 (Rolo) want die krijgen ze ook niet. Samsung heeft het geld binnen gegraaid en laat hun klanten zitten terwijl ze hebben beloofd dat ze hun “vlaggenschip S3” zouden blijven ondersteunen met minimaal 2 jaar.

 5. Natasja zegt

  Ik heb een Samsung Galaxy I9305 en ga dus ook een update naar 4.4 krijgen als ik het goed begrepen heb. Is er als zicht op wanneer ik die update ga krijgen? Ik zit bij Telfort. Alvast bedankt. Mvg Natasja

  • Anne Sophie zegt

   Ja ik heb ook Samsung Galaxy I9305… heb jij nu al die update gekregen want ik heb die nog steeds niet binnen. Weet iemand anders hier misschien iets van ?

 6. Gerard de Jager zegt

  Wij hebben twee S4 mini unbranded.
  De witte is netjes geupdate naar de Kitkat versie. De zwarte niet.
  De toestelinformatie van dit toestel zegt dat de laatste software al geinstalleerd is. Iemand een tip?

 7. EllyS zegt

  Ik heb ook nog steeds geen KItKat update gekregen (ik heb een witte) en ook bij mij is de melding dat ik de laatste versie al heb. .
  Schiet niet echt op zo….

Praat mee