Samsung Galaxy S3 4G GT-I9305 krijgt update naar Android 4.4.4 KitKat – Vodafone branded eerst

Hoewel de Samsung Galaxy S3 zónder 4G – zoals bekend – geen update meer krijgt naar Android 4.4 KitKat, zou de toestelversie mét 4G – GT-I9305 – wel aan de beurt komen. De start van die update is dus nu, met de komst van Android versie 4.4.4 op Vodafone’s branded Galaxy S3 met 4G verbinding.

samsung-galaxy-s3-4g-vodafone-update-xxuenc1 Samsung Galaxy S3 4G GT-I9305 krijgt update naar Android 4.4.4 KitKat - Vodafone branded eerst

Vanaf vandaag kun je dus Android 4.4.4 installeren op de bij Vodafone aangeschafte Galaxy S3 4G. De nieuwe firware, met versienummer XXUFNL1, brengt dus eindelijk de veelbesproken KitKat update naar de met 2 GB werkgeheugen uitgeruste S3 variant.

De update brengt met name wat kleine, nieuwe snufjes naar de Galaxy S3 4G, en natuurlijk een aantal zichtbare veranderingen zoals de witte icoontjes in de notificatiebalk, en het vernieuwde vergrendelscherm.

Je kunt  de update installeren via het toestel zelf, of met Samsung Kies op je PC. Nu de update gestart is voor Vodafone’s S3 4G lijkt het een kwestie van tijd tot deze ook op de unbranded GT-I9305 zal arriveren, evenals op de toestelversies van T-Mobile en KPN.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Wat merk je er van? Wat kom jij zoals tegen?

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. Danny zegt

  Super update! Zelfs batterij verbruik is zeer sterk verminderd.
  Voorheen: na 5 uur idle gebruik: 60% over
  Nu: na 5 uur idle gebruik: 93% over!!!!!!
  Andere launcher geinstalleerd, super top werkend!
  Heel blij met de prestaties! met deze update kun je zeker een paar jaar langer met de telefoon doen!

  • roy zegt

   Danny,
   hoe heb jij die update geïnstalleerd. Ik heb volgens mij een kpn branded telefoon en ook deze
   heeft de update gekregen moeten hebben. Ik heb echter nog niks ontvangen qua updates betreft. Ik zou ook graag de kitkat update willen.

   • Danny zegt

    Roy, Ik heb Vodafone branded. En nog steeds tevreden op 1 punt na. Kitkat heeft de toegang to de externe sd kaart beperkt. Ik gebruikte airdroid om muziek etc op de sd kaart te zetten vanaf de pc. Alle apps hebben geen schrijftoegang meer. Wil je iets op je sd kaart zetten zul je dat via kabeltje moeten doen….

 2. Angelique zegt

  Hier helaas alleen maar drama sinds de update. Het was met de update naar 4.3 al niet best maar dit spant de kroon. Had zo op verbetering gehoopt.
  Beeld valt continue uit, springt op zwart en dan kan ik niks meer. Dan crashed hij en is niet meer aan te krijgen. Moet ik handmatig accu verwijderen. Ook soms van die strepen in het scherm waarna internet blijft vasthangen (zowel wifi als 3 en 4g). Apps openen wat zo snel ging daar doet ie uren over of hij loopt wederom vast. Als ik dan met dat gedoe 20mim verder ben staat de accu op 60% waar hij al raar begint te doen. Als ik dan opnieuw opstart blijk ik nog maar 5% accu te hebben.
  Ik mag blij zijn als ik uberhaupt iets met het ding kan.

 3. Joran zegt

  Ik heb afgelopen zondag mijn S3 ook voorzien van de update. Ook bij mij is het één groot drama. Naast het scherm met strepen, een telefoon die steeds blijft hangen en niet meer uit gaat, doet ook de telefoonfunctie het niet meer. Ik kan wel contact met een ander maken, maar de luidspreken en de microfoon doen het niet meer. Ik heb een unbranded telefoon, gekocht bij de Mediamarkt.
  Samsung zelf zegt dat de telefoon defect is en dat het niet aan de update kan liggen. Ik weet wel beter!

   • Joran zegt

    Hoi Michel, dank je voor je hulp. Ik heb idd geprobeerd om mijn toestel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit hielp niet echt. Vervolgens heb ik zoveel mogelijk apps van Andoid zelf die op de achtergrond meelopen, uit en wee aangezet, en de cache geleegd. Vervolgens heb de telefoon opnieuw aangezet. Dit hielp wel: ik kan nu weer bellen. Echter, internet loopt nog niet soepel (niet alle links werken, touchscherm werkt nog niet goed) en af toe loopt de telefoon nog vast. Ik blijf zoeken en proberen en als ik een oplossing gevonden heb, zal ik deze met jullie delen.

 4. mel zegt

  Ik heb net 2dagen n samung galaxy s3 neo .leuke telefoon maar overal staat dat ie 4.4 kitkat zou moeten hebben maar ik heb 4.2 hoe kan dat? En wat kan ik doen… er is ook geen update aanwezig. Wie kan mij het juiste antwoord geven?

Praat mee