Samsung Noorwegen zet uitrol Android 5.0 op pauze (Galaxy S4, S5)

De Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy S4 was al her en der opgedoken, maar op een echte, grootschalige uitrol zitten we nog te wachten. Uit Norwegen komen berichten die erop wijzen dat problemen met de update mogelijk voor vertraging zorgen.

samsung-galaxy-android-5-0-lollipop-update-s5-s4-note Samsung Noorwegen zet uitrol Android 5.0 op pauze (Galaxy S4, S5)

De Galaxy S5 kreeg de Lollipop update in verschillende landen al in januari, maar deze ging voor aardig wat gebruikers gepaard met allerlei bugs. Een recentere update streek hier al het een en ander glad, maar desondanks heeft Samsung Noorwegen kennelijk besloten het updateproces voor zowel de S5 als voor de Galaxy S4 even op pauze te zetten – althans zo viel te lezen op haar Facebook pagina.

Het is niet helemaal duidelijk wat de verdere planning nu is – en berichtgeving heeft in principe betrekking op Noorwegen – maar samen met het uitblijven van de Lollipop update voor de Galaxy Note 4 ontstaat de indruk dat Samsung op dit moment vooral bezig is met het fixen van bugs, alvorens Android 5.0 verder uit te rollen naar verschillende Galaxy toestellen.

Overigens, wat betreft de Note 4: op ons redactionele toestel draait Lollipop al een tijdje, en we kunnen ons goed voorstellen dat Samsung liever de nieuwe firmware nog verder verbeterd alvorens deze in veel landen aan te bieden. In principe loopt alles prima en zijn er allerlei verbeteringen merkbaar, maar wij lopen toch aan tegen een browser die af en toe hapert – zelfs een paar keer helemaal vastliep de afgelopen weken – en andere kleine bugs.

Van uitstel komt uiteraard geen afstel, en wat ons betreft rolt Samsung een update liever goed uit, dan snel – voor welke Galaxy dan ook. Voor de naarstig wachtenden blijft geduld toch een schone zaak.

(via)

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

  1. Hans Groote zegt

    Fijn hoor deze upgrade! Vreet capaciteit van mijn S4 en de meldingen op mijn Gear komen niet meer door. Worden de producten van Android nog wel getest voor ze de deur uitgaan?

Praat mee