Eerste bugfix update Samsung Galaxy S5 in Nederland, brengt ‘oude’ stille modus terug

Een paar dagen terug was ‘ie al beschikbaar in andere landen, en nu krijgt ook de Nederlandse unbranded Samsung Galaxy S5 haar eerste, echte update die bugs in Android 5.0 Lollipop moet fixen. En en passant de ouderwetse manier om je toestel op stil te zetten weer terug brengt.

samsung-galaxy-s5-update-stil-weer-terug Eerste bugfix update Samsung Galaxy S5 in Nederland, brengt 'oude' stille modus terug

Deze nieuwe update voor de Galaxy S5, met firmwareversie XXU1BOB7 aan boord, brengt nog geen Android 5.0.1, maar is wel op veel gebieden stabieler dan de eerste Lollipop versie die tot nu toe beschikbaar was.

In ieder geval kun je je Galaxy S5 nu weer op dezelfde manier stil krijgen als vóór de komst van Android Lollipop: met de bekende sneltoets, die nu weer schakelt tussen Melodie, Trillen en Stil. Natuurlijk kun je nog de ‘nieuwe manier‘ blijven gebruiken – maar het hoeft niet meer.

samsung-galaxy-s5-bugfix-update-nederland Eerste bugfix update Samsung Galaxy S5 in Nederland, brengt 'oude' stille modus terug

Zoals al genoemd is de update vanaf vandaag te installeren op de unbranded Galaxy S5 – dus een toestel die niet direct bij een grote provider is gekocht. Dezelfde update voor branded toestellen van T-Mobile en Vodafone volgt als het goed is spoedig.

Je kunt de update van ruim 331 MB installeren via het toestel zelf, en met Samsung’s Kies software op je PC.

Zelf hebben we deze nieuwe firmware al een paar dagen in gebruik op onze redactionele Galaxy S5. Echter, omdat de eerste update bij ons eigenlijk ook al prima verliep, kunnen we moeilijk inschatten welke verbeteringen deze nieuwe update brengt. Dus: heb jij de update van vandaag al geïnstalleerd? Merk je verschillen op het gebied van de accuduur, stabiliteit van de WiFi verbinding, of het gedrag van applicaties?

Deel je ervaringen in de reacties hieronder!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Sander zegt

  Had gehoopt dat ik nu eindelijk van de pop-up “Google play services is gestopt” af was, maar helaas, deze blijft te pas en onpas verschijnen.

  Iemand misschien een oplossing????

 2. tugba zegt

  De accuduur is nu veel korter door de nieuwe update. Hij loopt ook vast af entoe, maar als die vastloopt duur het wel even en wordt met telefoon erg warm

 3. Edo zegt

  Wat ben ik blij met deze bugfix update!

  Nu, 24 uur verder werkt de update met de bug fix helemaal zoals als ik wens.
  De problemen met de wifi (aan/uit) zijn over en de pop-up met “contacten gestopt” is ook voorbij,
  De problemen met de app van facebook zijn ook voorbij want na de eerste lancering plopte facebook vaak zomaar ineens weg.
  Vanmorgen de telefoon van de lader gepakt en nog steeds beschik ik over 66% accu.
  Ik kan niet anders zeggen dan dat ik blij ben met de snelle bugfix-update na de lancering van Android 5.0 Lollipop .

 4. Berg zegt

  Ik kreeg de update zaterdag binnen. In eerste instantie zag ik dat de stille modus idd terug is. Ook zie ik in bestanden een map proxy_debug staan, waarvan ik niet weet wat dit precies is.
  Vanmorgen zo’n anderhalve dag na de update was mijn telefoon uit. Gisterenavond stond ie nog op 50%. Toen ik het toestel weer aan kon zetten stond er nog 8% op. Hoop dat dit eenmalig was.

 5. Greg zegt

  Helaas nog geen zwarte achtergrondschermen, maar nog steeds wit. Voor mij als kleurenzwakke vond ik de zwarte achtergrondjes duidelijker. Of mis ik wat?

 6. toos zegt

  Ook krijg ik steeds de melding contacten is gestopt heel irritant hoop dat dat ook ophoudt als die update is geweest..

 7. Ankka zegt

  Na de kleine update gisteren nog steeds de melding “contacten gestopt”. Email berichten openen de ene keer wel en de andere keer niet. Kortom niet tevreden:(

 8. Rens zegt

  he he… silent mode 🙂 voor de rest merk ik geen verschil en zal ik het nog moeten doen met een contacten app die crasht net als velen met mij zo te lezen… 5.0.2 (5.0.1 gaan we overslaan denk ik…) mag dit nog oplossen!

 9. toos zegt

  Ik ben blij dat na update mijn alarm weer afloopt met de cover dicht heel.blij mee
  maar de pop up met contacten gestopt dat krijg ik nog wel steeds dus hoop dat daar ook snel.oplossing voor komt?

 10. wilaeos zegt

  Heb problemen met whatsapp, kan na ontvangen bericht niet direct meer een nieuw bericht ingeven.
  Zonder eerst terug te gaan in alle berichten, dan opnieuw naar persoon waar ik appje heen wil sturen, en dan kan ik hem wel intoetsen.

  Ergelijk na laatste update. Wie kent dit nog meer?

 11. Joey zegt

  Ik heb een Galaxy S5 met vodafone netwerk: net de update binnen en geïnstalleerd. Merk nu al dat de mobiel veel sneller reageer. nog steeds als ik een bepaalde app die de 3g/en wifi etc.. wil veranderen, werkt dat niet meer. elke keer staat “must be installed as system app”

 12. Guido zegt

  Sinds vanochtend update. Idd whatapp soms zoals hierboven, raar. Voelt sneller en batterij lijkt sterker. Benieuwd of ik morgen kan concluderen dat alles ok is…

 13. John zegt

  Gisteren bij mij de update, helaas zie ik de stille modus nog niet en ook contacten geeft af en te STOP.

  De softwareversie staat nu wel op G900FXXU1B0B7.

  Ik vraag me af of een factoryreset weer eens nodig is 🙁

 14. verbeek zegt

  bij mij crashed ook mijn contacten om de haverklap ook heb ik een probleem met het zoeken van mijn contacten. als ik via het toetsenbord op mensen zoek vindt ik bijvoorbeeld maar 1 persoon met de naam erwin. als ik in de contacten zoek staan er 6 in mijn telefoon.

 15. Piet zegt

  Hier ook net de update gedaan, ik hoop dat het autoconnectprobleem met mijn Gear Fit watch nu ook weer is opgelost, tot nog toe werkt het goed. Met lollipop moest ik steeds handmatig de verbinding herstellen. Verder heb ik de melding “contacten is gestopt” nog niet weer gehad.

 16. liz zegt

  Toestel S5, Vodafone,
  Helaas maar de update heeft wel verholpen dat mijn stille stand weer werkt en de foutmelding van contacten gestopt is weg maar mijn probleem dat mijn spelletje zoals Gummy Drop breekt gewoon midden in het spel af en je bent weer een leven kwijt. Jammer dat dit niet opgelost is.

 17. El zegt

  Upgrade duurt wel lang. Hij begon om kwart voor 8 en nu een half uur later is ie nog steeds bezig. Terwijl ik mijn mobiel toch graag wil gebruiken…

 18. Maarten zegt

  Blij dat ik “silent mode” terug heb. Maar de volgende bugs zitten er nog wel in:
  1) Whatsapp – niet direct kunnen reageren (reactie is blanco)
  2) Als je Blocking Mode gescheduled hebt (en het dus permanent in de achtergrond draait), dan werken mijn led notificaties niet meer. Als workaround ben ik weer op de Nights Keeper app overgestapt
  3) Poging tot aanpassen van “Application notifications” in het Blocking Mode menu leidt tot een crash van de settings
  4) Accuduur is korter dan voor deze ‘bugfix’
  5) Witte menu’s blijven irritant; ik wil de zwarte terug!

 19. Boris zegt

  Op mijn unbranded toestel zorgt deze laatste update voor veel problemen. Na de upgrade naar 5.0 liep hij redelijk vlekkeloos, alleen kreeg ik af en toe de melding dat de contacten gestopt waren.

  Na de update van een paar dagen geleden loopt mijn toestel 1 tot 2 keer per dag (!) vast, altijd op het moment dat ik hem niet gebruik. Afgelopen nacht had ik hem expres in de vliegtuigmodus en spaarstand gezet en alsnog is hij vastgelopen.

  Ben ik de enige die dit heeft?

  • margot zegt

   Mijn s5 loopt vast als ik op fb een filmpje kijk. Als ik op play druk gaat ie gewoon beginnen, na een paar seconden loopt ie vast terwijl het geluid door loopt. Laad ik het filmpje opnieuw afspelen dan gaat ie slow motion. Zo irritant!! Had ik hiervoor geen last van. Nergens van trouwens. Toen deed ie t prima. Kan ik nog terug??

 20. Scoop zegt

  Nog steeds geen update voor Vodafone branded toestel… Wel de eerste met 5.0, maar niet met de update daarna…

  Gemiste kans

 21. jan2302 zegt

  Stille modus is het enige voordeel. Tomtom nog steeds niet bruikbaar en melding “contacten is gestopt ” nog steeds te pas en te onpas. Dus weinig vooruitgang. Heeft er verder niemand last dat zijn tomtom niet meer werkt????

 22. ronny63 zegt

  helaas bij mij is nog steeds alles het zelfde .geen wifi verbinding en ook bat met 5 uur leeg .
  help wil terug naar kittkat . die was voor mijn doen echt top.

 23. patricia zegt

  Ik heb nu meerdere pogingen gedaan om mijn galaxy s 5 weer zo te updaten dat ik de stille stand weer terug krijg, maar niets mag baten. Wie kan mij helpen ik word er gek van

Praat mee