Bugfix update Samsung Galaxy S5 wordt uitgerold, brengt vertrouwde Stille modus terug (nog niet in Nederland)

Ruim een maand geleden arriveerde de langverwachte Android 5.0 Lollipop update op de Samsung Galaxy S5. Ook in de meeste andere Europese landen is de uitrol van deze nieuwe Android versie inmiddels voltooid – én arriveren de eerste updates die eventuele bugs in de eerste versie moeten verhelpen. Daarmee komt ook de ouderwetse manier om je toestel op stil ze zetten weer terug.

Update: deze update is inmiddels ook in Nederland beschikbaar.

samsung-galaxy-s5-update-stil-weer-terug Bugfix update Samsung Galaxy S5 wordt uitgerold, brengt vertrouwde Stille modus terug (nog niet in Nederland)

In Engeland is op dit moment een nieuwe firmware voor de Galaxy S5beschikbaar, met versienummer XXU1BOB7, met builddate 13 februari. Het gaat hier om een veel recentere firmware dan de op dit moment in Nederland beschikbare XXU1BNL9, met een builddate van 18 december.

Het is dan ook de eerste update voor de Galaxy S5 ná de update naar Android 5.0 Lollipop, hoewel ook die grote update zelf in Engeland al een recentere firmware bevatte dan die in Nederland. Naast het fixen van eventuele problemen na de eerste update, brengt de nieuwe software met name de oude, vertrouwde manier weer terug om je toestel op stil te zetten. Je kunt met de sneltoets weer vlot schakelen tussen Melodie, Trillen en Stil – en daarmee Lollipop’s eigen manier om het toestel stil te krijgen indien gewenst weer negeren.

Overigens gaat het hier nog om Android versie 5.0 – de update naar 5.0.1, die we bijvoorbeeld recent al op de Galaxy Note 4 zagen, laat nog wat langer op zich wachten.

Wanneer we de update in Nederland kunnen verwachten is op dit moment niet bekend, hoewel wij goede hoop hebben dat het niet lang zal gaan duren.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Harold zegt

  Na de update crasht mijn Slinplayer app bij het opstarten. Heb dan een zwart scherm en niets werkt meer. Kan er weer uit met de home knop.

  Iemand enig idee hoe dit op te lossen??

 2. begrijphetniet zegt

  hallo, ik heb een samsung galaxy s5 maar hij doet raar. Wanneer ik hem opstart start hij op maar net bij die laatste dingetje ”samsung” wanneer die moet gaan opstarten komt er een zwart beeld met ” instellingen werkt niet meer” kan iemand me helpen?

 3. Ryan zegt

  Ik heb voor de S5 nog een andere manier gevonden om het toestel toch op de oude vertrouwde stille stand te zetten. Ik had van Samsung nog een setje tectiles liggen, dit zijn van die nfc chips die je zelf kunt instellen. Door de tectiles app te gebruiken van Samsung in combinatie met deze chips kun je de telefoon op de stille stand krijgen. Je stelt de nfc chip in op het activeren van de stille stand en wanneer je de telefoon er overheen haalt gaat ‘ie op stil! Natuurlijk wel even de nfc aanzetten van de telefoon

 4. KATJA zegt

  Sinds de update veel gedoe met de Wifi en batterijverbruik op mijn Alpha. Net de tips op de site uitgevoerd en hopelijk deel opgelost. Overigens heb ik een deel van de problemen met m’n batterijverbruik al opgelost door de settings bij locatiegegevens aan te passen. Google Services was bij mij de grote boosdoener, dus die heb ik flink aangepakt en de batterij gaat nu tenminste weer een hele dag mee.
  Maar dat is even off topic, mijn issue: ik heb mijn toestel beveiligd met een patroon. Voorheen kon ik, als mijn toestel vergrendeld was door de ontgrendelknop ingedrukt te houden de geluidsstanden aanpassen zonder mijn toestel te ontgrendelen. Dit is na de update naar 5.0.2 verdwenen. Weet iemand hoe ik dit weer terug kan krijgen?

Praat mee