Samsung Galaxy S6 gerucht: metalen unibody, licht gebogen scherm met twee ‘edges’

Het duurt nog even voor we officieel kennis kunnen maken met de Samsung Galaxy S6. Dat remt het geruchtencircuit natuurlijk niet af, en zo duikt vandaag het bericht op dat het toestel mogelijk voorzien is van een aluminium unibody, en een scherm met een lichte curve aan beide zijkanten.

samsung-galaxy-s6-aluminium-unibody-dubbel-edge-scherm Samsung Galaxy S6 gerucht: metalen unibody, licht gebogen scherm met twee 'edges'

Het idee dat er een Galaxy S6 komt met een Edge scherm – zoals op de Galaxy Note Edge ja – is allesbehalve nieuw. Een tijdje gingen we zelfs uit van een speciale Galaxy S6 Edge variant, maar die lijkt inmiddels wat minder waarschijnlijk. En nu beweert het Italiaanse HDBlog dat het nota bene de standaard versie van de S6 is die met twee licht gebogen scherm randen zal worden uitgerust. Een beetje zoals de Note Edge, maar dan subtieler.

Hoe tof dit ook moge klinken, dit klinkt ons toch wat sterk. Dat Samsung inmiddels voldoende gebogen Amoled schermen kan produceren voor een Note Edge, of straks voor een Galaxy S6 Edge, willen we nog wel aannemen. Maar de productiecapaciteit om tientallen miljoenen gebogen schermen te fabriceren, liefst in korte tijd, heeft Samsung zeer waarschijnlijk (nog) niet. Vrij recent nog werd gesproken van 30 tot 40 duizend schermen per maand. Ruimschoots onvoldoende voor een Galaxy S6 dus.

Geloofwaardiger is het idee dat Samsung voor de Galaxy S6 mogelijk kiest voor een aluminium unibody – een behuizing die uit één stuk vervaardigd wordt. Dat de Zuid-Koreanen over hun metaal-schroom heen zijn, werd al duidelijk met de Galaxy Alpha, Note 4, en recent de nieuwe A serie. Tel daarbij op dat de Galaxy S6 naar verluid volledig from scratch wordt ontwikkeld, en het idee van een dergelijke behuizing lijkt niet zo vergezocht.

Blijft de vraag of Samsung de stap durft te maken naar een toestel waarvan de batterij waarschijnlijk niet verwisseld kan worden – wat bij een dergelijke behuizing uit één stuk het geval is. Aan de ene kant lijkt Samsung er klaar voor om radicale veranderingen in haar toestellen door te voeren – aan de andere kant is die verwisselbare accu een unieke feature van haar toestellen waar veel gebruik(st)ers op gesteld zijn.

Al met al genoeg afwegingen om als koren op de geruchtenmolen te dienen. Maar een Galaxy S6 met twee edge zijkanten? Nou, nee.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. oxigel zegt

    Gewoon net als note 4 en alpha. Die toestellen zien en voelen goed. De combinatie vind ik ook erg uniek en vooral als je kijkt naar de s-view covers. Het zou jammer zijn als dat niet meer mogelijk zou zijn.

Praat mee