Samsung Galaxy S6 mogelijk met tweezijdig ‘Edge’ scherm

Aan de ene kant is vroegtijdig roddelen over een toekomstige smartphone – zoals de Samsung Galaxy S6 – net zoiets als een hole in one proberen te slaan in het donker. Tegelijk laat het gebrek aan concrete informatie ruimte voor fantasie – bij liefhebbers, én bij analisten.

samsung-galaxy-s6-dual-edge-scherm Samsung Galaxy S6 mogelijk met tweezijdig 'Edge' scherm

En zo komt via de Korea Herald een uitspraak van een analist van IHD Technology dat de Galaxy S6 volgend jaar voorzien zal zijn van een scherm dat aan twee zijden over de rand buigt – net als de Galaxy Note Edge, maar dan aan beide zijkanten.

Kort geleden al kwamen te weten dat Samsung de Galaxy S6 helemaal vanaf nul opnieuw ontwikkelt – het toestel moet dus niet de zoveelste iteratie van het eerdere Galaxy S concept worden. Samsung zou op zoek zijn naar nieuwe manieren om haar toestellen van die van de concurrentie te onderscheiden, en een Note Edge-achtig scherm zou hierbij kunnen helpen.

Tevens zou Samsung zich kritiek hebben aangetrokken, dat gebogen schermrand van de Note Edge alleen bruikbaar is voor rechtshandige gebruikers. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door het scherm aan beide zijkanten van een ‘Edge’ te voorzien. Dit zou de Galaxy S6 tevens een unieke uitstraling geven.

Hoe logisch dit ook klinkt, uiteindelijk staat of valt alles bij de productiecapaciteit. Want voor het uitbrengen van een Galaxy S6 met een dergelijk scherm is het niet voldoende dát je zo’n scherm kunt maken – er moeten tientallen miljoenen stuks in korte tijd van de band kunnen rollen.

Tegelijkertijd doen geruchten over gebogen scherm voor Samsung’s volgende Galaxy S al jaren de ronde – tot nu toe zonder resultaat. Dus hoe hip het allemaal klinkt, wij houden het de komende maanden op ‘eerst zien dan geloven’.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Mees zegt

    Ik kan niet wachten op de S6! Ik las vandaag ook een leuk artikel over de S6 op een andere site de-beste-smartphone nl/8-de-beste-smartphone/49-de-opvolger-van-de-beste-smartphone-2014 maar die wisten nog niet van het tweezijdige edge scherm 🙂

Praat mee