Samsung start massaproductie flexibele schermen eind 2015

Geruchten over Samsung smartphones met een flexibel beeldscherm zijn er al een tijdje. Zo werd ruim drie jaar geleden al gespeculeerd dat de Samsung Galaxy S3 er mogelijk eentje zou kunnen hebben, en ook de Galaxy Note 2 werd er voor de onthulling tijdelijk van verdacht. Keer op keer was ‘tegenargument’, dat Samsung dit type schermen nog niet in grote hoeveelheden produceert. Nu komt daar langzaam verandering is – getuige bijvoorbeeld het gebogen scherm van Galaxy Note Edge – maar echte, buigzame schermen rollen nog steeds niet in groten getale van de band. Eind 2015 komt hier verandering in.

samsung-flexibel-beeldscherm-massaproductie Samsung start massaproductie flexibele schermen eind 2015

Onlangs kwam al naar buiten dat Samsung gebogen, of buigzame, beeldschermen ziet als dé feature van de toekomst. Het is dan ook een terrein waarop de Zuid-Koreanen een grote voorsprong hebben ten opzichte van nagenoeg iedere concurrerende smartphonebouwer. Toch is het niet dat er nu al dozen vol van dit soort schermen uit de fabriek rollen. Dit moet, volgens een hooggeplaatste chef van Samsung’s schermdivisie, vanaf eind 2015 wel het geval zijn.

Over ongeveer een jaar moeten er maandelijks 30 tot 40 duizend van dit soort scifi schermen gefabriceerd worden. Dat zijn er dan nog niet voldoende voor een topmodel smartphone, maar wel voor de eerste echte consumentenproducten. De eerste hiervan zal, aldus dezelfde persoon, rond dezelfde tijd op de markt verschijnen – als staan er nog niet vast om wat voor product dit dan zal gaan.

Overigens gaat het hier dus om de écht flexibele schermen. De productiecapaciteit van gebogen scherm is nu al hoger. Of deze ook hoog genoeg is om een Galaxy S6 met gebogen schermranden te maken… blijkt al eerder in 2015. Topmodellen met een buigzaam display hoeven we echter dus niet voor 2017 te verwachten.

(via)

 

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee