Specificaties Samsung Galaxy S5 ‘Prime’ duiken opnieuw op – dit keer met 1080p scherm

Met koortsachtige ijver wordt iedere flint vindbare informatie over Samsung’s SM-G906 telefoon opgegraven. Dit is namelijk – zo wordt gemakshalve aangenomen, zonder concrete bevestiging – de Galaxy S5 ‘Prime’, de langverwachte premium versie van de Galaxy S5. Op nieuw duikt het toestel nu op in de database van een benchmark test, verrassend genoeg uitgerust met ‘maar’ een 1080p full HD beeldscherm.

samsung-galaxy-s5-prime-1080p-antutu Specificaties Samsung Galaxy S5 'Prime' duiken opnieuw op - dit keer met 1080p scherm

Het ene moment lijkt het zeker: ja, de Galaxy S5 ‘Prime’ is dichtbij lancering, en ja, natuurlijk is het toestel uitgerust met een aluminium body én een QHD scherm – je weet wel, zo’n scherm met de absurd hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

De werkelijkheid is verwarrender. Een toestel met modelcode SM-G906 duikt regelmatig op – op Samsung’s eigen website zelfs – en we weten dat de Zuid-Koreanen een project hebben lopen dat aan een premium toestel werkt met de werktitel Galaxy KQ.

Soms lijkt de SM-G906 inderdaad uitgerust met een QHD beeldscherm, en soms – zoals nu – duikt een testexemplaar op dat het moet doen met een 1080p full HD scherm. Zo eentje die we kennen van de S4, Note 3, en de Galaxy S5 zelf.

Dat laatste komen we tenminste te weten dankzij de database van benchmarktest AnTuTu, waar het toestel te zien is met specificaties die opvallend veel lijken op die van de ‘gewone’ Galaxy S5, zonder premium tintje.

En zo blijft het buitengewoon moeilijk om conclusies te trekken over het bestaan, en/of de eigenschappen van een Galaxy S5 ‘Prime’. Misschien wordt het tijd dat Samsung de SM-G906 gewoon maar onthult, dan weten we tenminste of het het toestel is waar veel gadgetfanatici op zitten te wachten.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee