Lancering Samsung Galaxy S5 Prime in juni, toestel opgedoken op website

Gek eigenlijk, hoe de Samsung Galaxy S5 ‘Prime’ de gemoederen bezighoudt, terwijl het nog allerminst zeker is dat het toestel ook in ons land verkrijgbaar zal zijn. Wel lijkt het inmiddels duidelijk dat deze premium versie van de Galaxy S5 in Samsung thuisland Zuid-Korea gelanceerd zal worden – opnieuw duikt ‘medio juni’ op als mogelijke lanceerdatum. In dat land is het toestel ook al even op een website te zien geweest.

samsung-galaxy-s5-prime-sm-g906s Lancering Samsung Galaxy S5 Prime in juni, toestel opgedoken op website

Het nieuws van een onthulling of release half juni – over een maandje dus – komt opnieuw uit Zuid-Korea zelf, en bevestigt eerdere berichten die hetzelfde beweerden. Deze notie wordt kracht bijgezet door het verschijnen van het toestel op de website van Olleh TV, en Koreaanse online televisiedienst van de mobiele provider Korea Telecom.

De bovenstaande afbeelding was daar kort te zien, en hoewel het plaatje zelf afkomstig is van een vroegtijdige Amazon advertentie voor een Galaxy S5 beschermhoesje, is de vermelding op zich een teken dat het toestel op korte termijn op de markt verwacht wordt.

Zoals gezegd is het nog maar de vraag óf deze Galaxy S5 ‘Prime’ uiteindelijk wel naar onze contreien komt – mogelijk is het zo’n typisch Koreaanse toestelversie, die alleen lokaal verkocht zal gaan worden.

Dat neemt niet weg dat de vermoedelijke specificaties van deze premium S5 indruk wekken: een QHD beelscherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een pixeldichtheid van ongeveer 570 pixels per inch, Qualcomm’s nieuwste Snapdragon 805 processor en 3 GB werkgeheugen.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee