Is dit de Samsung Galaxy S5 (in een hoesje)? (update: waarschijnlijk toch niet)

We zouden bijna onze excuses gaan aanbieden voor de stortvloed aan Samsung Galaxy S5 nieuwsberichten vandaag… maar we zijn GalaxyClub, dus dat doen we lekker niet 😉 . Wat we wél doen, is een blik werpen op mogelijk de allereerste echte afbeelding van het toestel – afkomstig van Amazon, en behorend bij een advertentie voor een beschermhoes van Spigen. En dus rijst de vraag: is dit dan echt de Galaxy S5?

samsung-galaxy-s5 Is dit de Samsung Galaxy S5 (in een hoesje)? (update: waarschijnlijk toch niet)

 

Om gelijk maar een poging te doen deze vraag te beantwoorden: misschien wel. Duidelijk, toch? In ieder geval lijkt het toestel sterk op een eerder opgedoken afbeelding, met de brede LED flits onder de camera, en de plaatsing van de speaker aan de achterkant van het toestel. Maar… het kan natuurlijk ook dat de hierboven getoonde Galaxy S5 in feite gewoon een mooie render is, gebaseerd op die eerder opgedoken afbeelding – en niet zozeer op de Galaxy S5 zelf.

Het beeldscherm toont in ieder geval 23 februari als datum, wat níet de datum van de onthulling van de Galaxy S5 is – dat is namelijk een dag later. Traditiegetrouw tonen schermen van officiële persrenders van een Galaxy telefoon altijd de datum van de onthulling. Wél was 23 februari de enige concrete, in het geruchtencircuit genoemde datum op het moment dat de hierboven genoemde eerdere afbeeldingen opdoken – wat erop kan wijzen dat deze nieuwe afbeelding gewoon een slim gemaakte fake is.

Opvallend is ook dat de advertentie op Amazon zowel de Galaxy S5, als de Galaxy S5 Prime noemt, waarmee de luxere uitvoering van het toestel bedoeld wordt die mogelijk pas later dit jaar het levenslicht zal zien. De toevoeging Prime zagen we voor het eerst in een rapport van Koreaanse analisten, maar leek meer bedoeld als indicator om het onderscheid tussen de twee Galaxy S5 varianten te tonen, dan als de échte benaming ervan. Dus ook hier geldt weer: de Amazon advertentie kán gebaseerd zijn uit alle geruchten rond de Galaxy S5, en niet zozeer op het feitelijk toestel.

Natuurlijk is de advertentie zelf wel degelijk van Spigen. Het kán dus zijn dat de hoesjesmaker inderdaad ‘per ongeluk’ echte afbeeldingen en informatie plaatst – of het kan een mooie actie zijn om alvast wat aandacht te trekken voor de Amazon vermelding van de bescherhoes van Spigen, terwijl de échte afbeeldingen en gegevens later worden toegevoegd.

Dus. Je lees het al: ‘kán’, ‘zou kunnen’, ‘mogelijk’. Wij weten het niet. De getoonde Galaxy S5 kán the real deal zijn, maar voor hetzelfde geld is het gewoon een slim samenraapsel van geruchten, (nep)afbeeldingen, en andere informatie die enige tijd geleden beschikbaar was.

Update:

Na wat meer graafwerk zien we méér afbeeldingen van de Galaxy S5. Sommigen tonen een Home knop, terwijl deze op andere afbeeldingen ontbreekt. Waar de Home knop wél te zien is, lijkt deze wat ongelukkig ‘gecopy-paste’. Wat ons betreft is de kans dus significant dat we hier een paar slim gemaakte, maar neppe afbeeldingen zien van het toestel. Of… slaan we de plank mis? Wat denk jij?

samsung-galaxy-s5-homeknop Is dit de Samsung Galaxy S5 (in een hoesje)? (update: waarschijnlijk toch niet)

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee