Samsung Galaxy S5 ‘Prime’ mogelijk alleen in gelimiteerde oplage verkrijgbaar

Voor een toestel waarvan we eigenlijk helemaal niet weten óf hij wel ooit in de schappen zal belanden, is de Samsung Galaxy S5 ‘Prime’ – zeg maar, een ‘premium’ versie van de Galaxy S5 – wel erg vaak het onderwerp van geruchten. Volgens een Zuid-Koreaanse krant zal het toestel slechts in een beperkte oplage te koop zijn.

samsung-galaxy-f-s5-prime-render-2 Samsung Galaxy S5 'Prime' mogelijk alleen in gelimiteerde oplage verkrijgbaar

Fan-concept van een metalen Galaxy S5

Het probleem, zo schrijft de Korea Herald, is vooral de prijs van de QHD Amoled beeldscherm – dat scherm met die hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De reden dat deze nooit in de Galaxy S5 zelf belandde, ondanks de geruchten, is dat het toestel met dit scherm veel te duur zou worden.

Een Galaxy S5 ‘Prime’ zou dus een pittig prijskaartje krijgen, mogelijk vergelijkbaar met de Galaxy Round. Dit toestel, met het gebogen scherm, was danwel uniek, maar door de hoge prijs nooit bestemd voor het soort massale succes dat Samsung met de Galaxy S5 zelf nastreeft.

Het is zelfs maar de vraag of het toestel ooit direct in ons land in de winkels zal komen te liggen. Op een pagina, die wij vorige ontdekten op Samsung’s eigen website, worden weliswaar een aantal modelcodes genoemd die in verband worden gebracht met de Galaxy S5 ‘Prime’, maar een Europese toestelversie – een SM-G906F – ontbreekt in dat lijstje.

Overigens zou Samsung deze week beginnen met een aantal cruciale tests, om erachter te komen of de S5 ‘Prime’ daadwerkelijk klaar is voor release. Deze tests zouden één tot twee maanden duren, waardoor een eerder genoemde lancering in juni op papier haalbaar lijkt.

Al met al lijkt het er aan de ene kant steeds meer op dat er een Galax S5 ‘Prime’ aankomt, maar dat dit níet gewoon een soort luxe versie van de Galaxy S5 zal zijn. Eerder is het een exclusief paradepaardje dat in beperkte oplage vermoedelijk slechts in een klein aantal landen verkocht zal gaan worden.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee