Zo werkt de vingerafdrukscanner op de Samsung Galaxy S5

Met zo pakweg een week te gaan tot de onthulling van de Samsung Galaxy S5 maakt het geruchtencircuit overuren. En toch heeft het er alle schijn van dat de informatie die Sammobile vanavond publiceerde over de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 níet onder het kopje ‘gerucht’ thuishoort. Tot in detail komen we te weten hoe het allemaal werkt.

samsung-galaxy-s5-vingerafdruk-scanner Zo werkt de vingerafdrukscanner op de Samsung Galaxy S5

Duidelijk is in ieder geval dát de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner zal beschikken, voor zover zich dit na eerder uitgelekte informatie nog niet duidelijk was. Echter, deze zit níet onder het beeldscherm van het toestel zoals onlangs nog werd gesuggereerd, maar ‘ouderwets’ onder de Home knop. Hiermee is gelijk ook bevestigd dat de Galaxy S5 – net als zijn voorgangers – voorzien is van een fysieke Home knop, en geen virtuele toetsen op het scherm zelf gebruikt.

Het scannen van de afdruk gebeurt als de gebruiker zijn of haar vingertop van onder naar boven over de Home knop veegt. Voor het scannen is het noodzakelijk dat je vingertop droog is – wanneer dit níet het geval is laat het toestel je letterlijk weten dat je eerst je handen moet afdrogen, aldus Sammobile.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de scanner van de iPhone 5S, heeft Samsung de mogelijkheid de gebruiker door een vingerafdruk te identificeren veel dieper in het systeem geïntegreerd. In totaal kun je tot acht vingertoppen registreren, die het toestel daarna herkent. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het starten van een specifieke applicatie te verbinden aan het herkennen van een bepaalde vinger.

Ook kunnen er bepaalde veiligheidsinstellingen worden gekoppeld aan specifieke vingers. Zo bevat het systeem een – kennelijk zo geheten – Personal Folder en een Private Mode, waartoe je als gebruiker alleen toegang krijgt na identificatie met een specifieke vinger. Met andere woorden: je kunt zelfs verschillende personen toegang geven tot verschillende applicaties. Herkent de Galaxy S5 één van je kinderen? Dan gaan de serieuze apps en toepassingen achter slot en grendel – om maar wat te noemen.

Last but not least kun je je Samsung account verifiëren met een vingerafdruk, én toegangsdata voor bepaalde websites eraan koppelen, zodat je niet telkens gebruikersnamen en wachtwoorden hoeft in te voeren.

Om het identificatieproces nog een stukje visuele schwung te geven schijnt de Galaxy S5 tijdens het scannen een real time afbeelding van je vingerafdruk op het scherm te vertonen.

Als we de mannen van Sammobile mogen geloven beschikken ze over nog meer informatie over de vingerafdrukscanner – als we een gokje mogen wagen hebben ze de benodigde apps op de kop weten te tikken – maar houden ze beeldmateriaal bewust achter om niet álle verrassingen nu al weg te nemen (en Samsung na het plaatsen en weer verwijderen van andere apps van het toestel niet nog verder tegen zich het harnas te jagen, vermoedelijk). Tenslotte is het de bedoeling dat de échte verrassingen bewaard blijven voor de onthulling van de Galaxy S5, die volgende week maandag 24 februari zal plaatsvinden.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee