Opnieuw bevestiging vingerafdrukscanner en WQHD scherm Samsung Galaxy S5

Spectaculaire plaatjes zijn het niet, de afbeeldingen die beruchte twitteraar @evleaks het internet op slingerde. Toch bevestigen ze een aantal belangrijke aspecten van de Samsung Galaxy S5, zoals de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner en het hoge resolutie WQHD beeldscherm.

samsung-galaxy-s5-wqhd-vingerafdrukscanner Opnieuw bevestiging vingerafdrukscanner en WQHD scherm Samsung Galaxy S5

Om precies te zijn zien we twee bestanden, met de veelzeggende namen FingerprintService.apk  en 3DTourViewer_WQHD_K.apk. Verdere details ontbreken, zoals het een goed lek betaamt. De eerste laat zien dat er een service aanwezig is die dingen regelt met betrekking tot vingerafdrukken. Dat is duidelijk. Wat de tweede doet is moeilijker te raden, maar de toevoeging WQHD wijst op een bij de app behorende schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Dit laatste is vooral interessant in het licht van een aantal recente berichten – zoals deze, of deze – die wijzen op een scherm met een resolutie van ‘maar’ 1080p, ergo 1920 bij 1080 pixels. Waarbij het toch goed is aan te stippen dat ook dit – zoals de Galaxy S4 en Note 3 laten zien – echt geen lage resolutie is, natuurlijk. De meest logische verklaring voor de tegenstrijdige schermresoluties is ook al bekend: er komen twee varianten van de Galaxy S5 op de markt.

Om zijn verhaaltje af te maken, bevestigt @evleaks ook nog een keer wat we eigenlijk allang weten: de Galaxy S5 gaat inderdaad Galaxy S5 heten. Dus ook van de 2% twijfel hierover kunnen we nu met een gerust hart afstappen.

(via 1, 2, 3)

 

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee