‘Samsung Galaxy S5 heeft geen bezel, vingerafdrukscanner in hoeken van scherm’

Het regent, nee, het gíet geruchten over de Samsung Galaxy S5. Rechtstreeks uit Samsung’s thuisland Zuid-Korea komt deze: het scherm van de Galaxy S5 heeft géén bezel, dus geen rand aan de zijkant. Ook ontbreekt de Home knop, en bevindt de vingerafdrukscanner zich onder de linker en rechter onderhoek van het scherm.

Samsung-Galaxy-S5-Concept-Phone-Sports-Edge-to-Edge-Display 'Samsung Galaxy S5 heeft geen bezel, vingerafdrukscanner in hoeken van scherm'

Een inmiddels al wat ouder Galaxy S5 concept, zónder bezel

Dat de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner beschikt mag inmiddels wel gesneden koek zijn, en dat deze zich onder het beeldscherm bevindt is ook een terugkerend gerucht. Volgens de Korea Herald zullen met name de hoeken aan de onderzijde van het scherm fungeren als vingerafdrukscanner, en niet het hele scherm, of de onderste helft als geheel.

Dit is allemaal niet zo opzienbarend. Wél opvallend is de suggestie dat de Galaxy S5 geen randen meer naast het scherm – de bezel – zal hebben. Een dergelijk staaltje smartphone design wordt al lang verwacht, maar tot nu toe zagen we hooguit toestellen met dunne, maar geen ontbrekende randen. Het zou natuurlijk wel helpen om een groter scherm in een behuizing te proppen die níet groter is dan die van zijn voorganger, de Galaxy S4.

Het toeval wil dat we eerder vandaag al een mogelijke afbeelding van de S5 voorbij zagen komen, inclusief de afmetingen. En daar was gewoon een duidelijke bezel te zien, evenals een behuizing die amper, maar wel iets groter is dan die van de S4. Natuurlijk is het niet duidelijk of deze afbeelding legitiem is – maar voorlopig is het te vroeg om een dergelijk gerucht over een Galaxy S5 zonder bezel klakkeloos aan te nemen.

En dan die ontbrekende Home knop. Dit is ook zo’n bericht dat in de aanloop van de onthulling van ieder nieuw Galaxy S topmodel opduikt. Maar laten we wel wezen: de rechthoekige Home knop is inmiddels een vertrouwd deel van de vormgeving van alle Galaxy S-sen, en hoe ruimtebesparend het weglaten ervan ook kan zijn, we hebben er een hard hoofd in dat Samsung een dergelijke move zal maken. Maar zeg nooit nooit, natuurlijk.

Ach, met nog minder dan twee weken tot de onthulling van de Galaxy S5 worden de geruchten steeds wilder – maar de tijd steeds korter tot het moment dat we niet meer hoeven speculeren. En dát is een goede zaak.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee