Nieuwe, Europese lijst met toestellen die een Android 4.4 update krijgen: geen Galaxy S3?

Nog maar een paar dagen geleden kwam uit de Verenigde Staten een lijst overwaaien met Galaxy toestellen en tablets die een update zullen krijgen naar Android 4.4 KitKat. Op deze lijst stonden weinig verrassingen, maar wél de Samsugn Galaxy S3. Op een nieuwe lijst, naar verluid afkomstig van Samsung’s Poolse tak ontbreekt deze echter.

samsung-galaxy-s3-update-android-4-3-vertraging Nieuwe, Europese lijst met toestellen die een Android 4.4 update krijgen: geen Galaxy S3?

Het klonk zo logisch: de Galaxy S3 – inmiddels bijna twee jaar op de markt – krijgt nog één laatste, grote update: die naar Android 4.4 KitKat. Maar op een lijst die afkomstig schijnt te zijn van Samsung Polska – ja, uit Polen – is van de Galaxy S3 geen spoor te bekennen.

Wél zien we ook op deze lijst de Galaxy Note 2, de Note 8.0, en de eerste generatie Galaxy Note 10.1 – net als op de Amerikaanse lijst. Hoewel we op dit moment alleen maar kunnen raden naar de reden waarom de Amerikaanse tak van Samsung haar Galaxy S3 wél zal updaten, terwijl toestellen hier geen Android 4.4 meer krijgen, zijn er twee duidelijke verschillen.

Ten eerste heeft de Amerikaanse Galaxy S3 2 GB werkgeheugen, terwijl de Europese toestelversie (update: de 3G versie, de 4G variant heeft ook 2 GB RAM aan boord) het met de helft moet doen. De Europese Note 2 heeft wél 2 GB RAM, en zal dus makkelijker met zijn tijd mee kunnen gaan. Toch lijkt het ons sterk dat dít het grootste obstakel vormt. Tenslotte werd Android 4.4 zelf juist ontwikkeld om goed te werken op toestellen met minder courante specificaties

Daarnaast kwam de Amerikaanse Galaxy S3 een paar maanden later op de markt dan de Europese versie. Een fabrikant van Android smartphones moet 18 maanden na de initiële release software updates blijven aanbieden voor een toestel. Dus waar in onze contreien deze periode van anderhalf jaar al ruim verstreken is, is dit in de VS minder duidelijk het geval.

Heel droog bezien kunnen we het op zich dus wel begrijpen – Samsung is haar ‘Android update verplichtingen’ nagekomen voor de Galaxy S3, en daarmee is het verhaaltje klaar. Aan de andere kant: de Galaxy S2 kreeg bijna twee jaar ná release nog een grote update, ruim ná de 18 maanden periode dus. En zoals gezegd: als de Note 2 een Android 4.4 firmware krijgt, kan de moeite om dezelfde software op vergelijkbare hardware te laten draaien toch ook niet zó groot zijn. Oké, er is minder geheugen, maar de S3 heeft dan ook geen specifieke Note en S Pen features aan boord. Update: zoals bezoeker lasthuis hieronder terecht opmerkt, heeft de 4G variant van de Galaxy S3 ook hier gewoon 2 GB RAM geheugen aan boord. Voor de Galaxy S3 4G is dit dus één bezwaar tegen de Android 4.4 update minder.

Toch is het goed om even in gedachten te houden dat de nieuwe lijst weliswaar afkomstig zou zijn van Samsung in Polen, maar dat dit amper gezien kan worden als definitief, officieel statement van Samsung Mobile in haar geheel.En dus wachten we af met het trekken van conclusies – en ja, we houden stiekem nog wel een beetje hoop dat de Galaxy S3 toch nog die ene, laatste grote update zal krijgen.

(via)

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. lasthuis zegt

  Met de 4.1 update is nog niet zoveel mis, de 4.3 update die op dit moment op de s3 staat zorgt vooral veel problemen bij erg veel gebruikers.
  Dat neemt natuurlijk niet weg dat je graag de kitkat update wilt.

 2. Paul zegt

  Ik hoop toch echt dat mijn i9300 ook de update naar 4.4 krijgt, of bied anders een downgrade aan. Want de 4.3 versie van Android gebruikt zo veel ram dat mijn s3 enorm traag is geworden.
  (4.1 = 300-400 mb en de 4.3 = 600-700 mb, van de 830mb totaal. )
  Hopelijk komt dus de update ook naar mijn s3 zodat het ram gebruik veel lager ligt en mijn telefoon dus veel sneller word! 🙂

  • Thijs Laagland zegt

   mijn ram gebruik op de s4 is na 4.4 ook sterk verbeterd. van 300 mb vrij naar ruim 1 gb vrij. 🙂 dat zou een goed teken zijn voor s3 gebruikers. een vriend van me heeft hem, en hij is inderdaad heel traag geworden na 4.3.

Praat mee