Officieel: Android 4.4 komt naar o.a. de Samsung Galaxy S3 Mini, Galaxy Note 8.0 en 10.1, Tab 3 (update)

Update: inmiddels is duidelijk dat het onderstaande lijstje, zoals vermeld afkomstig van Samsung’s Amerikaanse tak, niet geldt in ons land. Tenminste, niet voor de Galaxy S3 Mini. De Amerikaanse toestelvariant, met 4G verbinding, kan zich waarschijnlijk nog wel verheugen in een dosis KitKat, maar de Nederlandse S3 Mini zal deze update niet meer krijgen.

Verrassend is dit natuurlijk niet – het was verrassend dat het toestel eerder nog de sprong leek te gaan wagen. Maar met het uitblijven van de Android 4.4 update voor de Galaxy S3 zelf, lijkt ook het updatetraject voor de S3 Mini ten einde.

Oorspronkelijke bericht:

Het lijstje dook recent al een keertje op, en nu heeft Samsung’s Amerikaanse tak de juistheid bevestigd: behalve de usual suspects, krijgen ook de Samsung Galaxy S3 Mini, de Galaxy Note 8.0, de eerste generatie Note 10.1 én de Galaxy Tab 3 serie een update naar Android 4.4 KitKat.

android-4-4-samsung-galaxy-s3-mini-note-8-note-10-1 Officieel: Android 4.4 komt naar o.a. de Samsung Galaxy S3 Mini, Galaxy Note 8.0 en 10.1, Tab 3 (update)

Middels een persbericht publiceerde Samsung Mobile US een lijst met apparaten die op korte of iets langere termijn dus een update naar de allernieuwste versie van het Android besturingssysteem – nummertje 4.4, bijnaam KitKat – kunnen verwachten.

Uiteraard zien we op de lijst alle topmodellen van 2012 en 2013 terug: de Galaxy S3, S4, Note 2 en de Note 3, die de update in ons land al kreeg. Daarnaast zien we toestellen voorbij komen waarvan we in feite al konden raden dat ze ook genomineerd waren, zoals de Galaxy S4 Mini, de S4 Active, de S4 Zoom, en de Galaxy Mega. Dat de 2014 editie van de Galaxy Note 10.1 een hap mag gaan nemen van KitKat is ook geen verrassing.

Wél tof is het, dat er nu zekerheid is dat ook de Galaxy S3 Mini, de eerste Note 10.1, en de Galaxy Note 8.0 de sprong nog zullen gaan wagen later dit jaar. Ook de Galaxy Tab 3 serie zal meegezogen worden in de vaart der Androidvolkeren.

De updates zullen de komende maanden worden uitgerold – in de Verenigde Staten. Hoe het updateschema aan deze kant van de oceaan eruit ziet, is allerminst duidelijk. Veel toestellen op het lijstje zitten vooralsnog te wachten op de update naar Android 4.3. Toch lijkt het zo goed als zeker dat de genoemde toestellen ook hier de update zullen gaan krijgen – technisch gezien zijn de Amerikaanse toestellen grotendeels vergelijkbaar met de Europese toestellen (met name op de Galaxy S3 na, maar dat mag de pret niet drukken).

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. kevin zegt

  Hallo.

  Ik kreeg net een update van samsung 3 mini.
  Er was helemaal niks veranderd. Er zou toch een update komen van kitkat 4.4?
  Of heb ik me vergist.

  groetjes kevin

 2. Tiede zegt

  Hallo, ik heb mijn Note 8.0 al een paar maanden maar heb nog nooit een melding over een update gehad. Ik draai ‘m nu nog steeds op 4.1.2. Niks via OTA & ook niks via KIES. Enig idee wat ik er aan kan doen?

 3. Jordy zegt

  krijgt samsung galaxy s advance ook nog een android update ik heb android 4.1.2 nu op mijn telefoon komt daar nog verandering in??

 4. chantallllllll zegt

  ik heb een samsung galaxy s3 mini en ik wil een nieuwe android update maar heb alles geprobeert maar werkt niet (-,-“) iemand nog tips?

 5. Lars zegt

  Halo ik heb de s3 mini en ik wil graag een update als iemand weet wat de laatste update is of waneer er een nieuwe update is dan hoor ik het graag.

  Alvast bedankt.

 6. zegt

  Wat is momenteel de huidige Androidversie die op een Tab3 7.0 (de normale, dus niet de lite variant) draait? Op mijn Tab3 10.1 draait probleemloos Android 4.2.2, maar op de Tab3 7.0 van mijn zoon versie 4.1.3, die zuigt want die weigert apps op de sd kaart te installeren, waardoor die hele kaart overbodig lijkt en het normale geheugen propvol zit. Loont het eens een software update poging met Kies te doen?

Praat mee